Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Τραυματίες από επίθεση κουκουλοφόρων στα Εξάρχεια

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=63049026        ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ '46 ΕΤΣΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ Γ.............ΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΒΓΑΛΑΝΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΤΟΝ ΣΚΑΣΜΟ ΜΑΛΟΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΟΥΝ ..

Ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε με πέτρες και μολότοφ στο ατυνομικό τμήμα Εξαρχείων, την ώρα που υπήρχε πλήθος κόσμου στη λαϊκή αγορά της οδού Καλλιδρομίου. Τρια άτομα υπέστησαν εγκαύματα και νοσηλεύονται, ο ένας σε σοβαρή κατάσταση στην εντατική.13:07 14/5
mail to Εκτυπώστε το Αρθρο Μεγαλύτερα Γράμματα Μικρότερα Γράμματα

Ομάδα 25 έως 30 κουκουλοφόρων, επιτέθηκαν λίγο πριν τη μια το μεσημέρι, στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων, στην οδό Καλλιδρομίου. Οι δράστες έσπασαν με λοστούς τα τζάμια του τμήματος και πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ, με συνέπεια να υποστούν εγκαύματα δύο πολίτες, ένας εκ των οποίων σοβαρά. Και οι δυο νοσηλεύονται στο νοσοκομείο «Γεννηματάς».

ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τραυματίες από επίθεση κουκουλοφόρων στα Εξάρχεια
Πρόκειται για έναν άνδρα 47 ετών, ο οποίος, σύμφωνα με στοιχεία του ΕΚΑΒ, υπέστη εγκαύματα στο 33% του σώματός του και μία γυναίκα 55 ετών, η οποία υπέστη εγκαύματα στο 16% του σώματός της. Ελαφρότερα εγκαύματα υπέστη ένας ακόμη άνδρας.
Τραυματίες από επίθεση κουκουλοφόρων στα Εξάρχεια
Σύμφωνα με ενημέρωση των συγγενών του 47χρονου, η κατάσταστή του είναι πολύ σοβαρή και εισήγχθη εσπευσμένα στην εντατική όπου διασωληνώθηκε. Ο 47χρονος πήγε να βοηθήσει την 55χρονη ανθοπώλη όταν εξερράγη δίπλα στον πάγκο της στη λαϊκή, μια φλεγόμενη μοτοσυκλέτα.
Ο 47χρονος άνδρας προσπάθησε να βοηθήσει την 55χρονη ιδιοκτήτρια πάγκου με λουλούδια στη λαϊκή, η οποία είχε χτυπηθεί απο μολότοφ.
Ζημιές υπέστησαν ένα περιπολικό, δύο αυτοκίνητα και μια μοτοσικλέτα, καθώς και καταστήματα της περιοχής.
Οι κουκουλοφόροι, μέρα μεσημέρι, και με πλήθος κόσμου στην περιοχή, λόγω της λαϊκής, πέταξαν μολότοφ στα αυτοκίνητα της αστυνομίας και όταν τους καταδίωξε με τη μοτοσικλέτα του αστυνομικός της Ασφάλειας, έριξαν μολότοφ και σε αυτόν, με αποτέλεσμα το δίκυκλο να αρπάξει φωτιά.
Μετά την επίθεση οι δράστες διέφυγαν στα γύρω στενά. Ωστόσο, εκμεταλλευόμενοι τον πανικό, καθώς αποχωρούσαν μέσα από τη λαϊκή, πέταξαν και μία ακόμη βόμβα μολότοφ στη γωνία Καλλιδρομίου και Χαριλάου Τρικούπη.
Εχουν γίνει προσαγωγές ατόμων από την ευρύτερη περιοχή, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ήταν μεταξύ αυτών που συμμετείχαν στην επίθεση εναντίον του Αστυνομικού Τμήματος.
Εν τω μεταξύ, στη 1 τα ξημερώματα έγινε και άλλη επίθεση κουκουλοφόρων, αυτή τη φορά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στη διασταύρωση των οδών Ιπποκράτους και Ναυαρίνου.
Οι δράστες εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ που βρίσκεται εκεί και διέφυγαν.
Καταδίκης της επίθεσης από το ΚΚΕ
«Η επίθεση των κουκουλοφόρων στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες σε όλους εκείνους που θέλουν να δικαιολογήσουν και να ενισχύσουν την καταστολή, να φοβίσουν το λαό, για να εμποδίσουν τελικά την άνοδο του εργατικού λαϊκού κινήματος»,τονίζει σε ανακοίνωσή του για την επίθεση των κουκουλοφόρων το ΚΚΕ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ
Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε σχετική του ανακοίνωση τονίζει ότι «ο δρόμος της βίας είναι η καλύτερη υπηρεσία σε όσους εχθρεύονται τα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας, σε όσους θέλουν να περιστείλουν τα δημοκρατικά δικαιώματα. Τέτοιες επιθέσεις είναι καταδικαστέες και δεν έχουν καμία σχέση με το οργανωμένο, μαζικό λαϊκό κίνημα».


Η Δημοκρατική Αριστερά

Η έκρυθμη κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας δεν λέει να κοπάσει. Μία οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, μία οι λεγόμενοι αντιεξουσιαστές με τις κουκούλες. Τελευταίο κρούσμα η επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων, αλλά και στη λαϊκή αγορά της Καλλιδρομίου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό μιας γυναίκας. Δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε ότι η ασφάλεια είναι πολιτικό και κοινωνικό δικαίωμα ΟΛΩΝ των πολιτών. Είναι άμεση ανάγκη, χωρίς θεωρητικολογίες, η εφαρμογή ενός πρακτικού σχεδίου, που θα λαμβάνει υπόψη του όλες τις παραμέτρους, για την αποκατάσταση της ομαλότητας στην πόλη. Η κυβέρνηση, ο δήμος της Αθήνας και όλοι οι συναρμόδιοι φορείς πρέπει να δράσουν άμεσα»,αναφέρει σε ανακοίνωσή της για την επίθεση στο ΑΤ Εξαρχείων η Δημοκρατική Αριστερά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: