Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Αταλάντη: Πέρασαν από τη λαϊκή για...ψώνια και λήστεψαν και την τράπεζα στη συνέχεια.


Εκτύπωση E-mail
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=20377&Itemid=85
ImageΟ νομός Φθιώτιδας έχει εξελιχθεί σε «πεδίο βολής» αλλοδαπών κακοποιών οι οποίοι πρακτικά λυμαίνονται όλη την περιοχή και με περίσσιο θράσος, το οποίο φυσικά αντλούν τόσο από τη δύναμη των όπλων τους όσο και από την αδιαφορία των αρχών.
Έτσι τρεις αλλοδαποί, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας,  όπως αναφέρει to lamiareport λήστεψαν σήμερα την Αγροτική Τράπεζα στην Αταλάντη. Το κωμικοτραγικό στοιχείο σε όλη την υπόθεση είναι πως οι ληστές οι οποίοι φορούσαν κουκούλες «παρέλασαν» πρώτα επιδεικνύοντας τον οπλισμό τους μέσα από τη λαϊκή αγορά της Αταλάντης μπήκαν στην τράπεζα έκαναν τη ληστεία και αποχώρησαν πάλι πεζή μέσα από τη λαϊκή σαν να μην συμβαίνει τίποτα! Και ευτυχώς δηλαδή –πλην της ληστείας- δε συνέβη τίποτα άλλο.
Τέτοια φαινόμενα δυστυχώς, θα μπορούσαν να προκαλέσουν μόνο γέλιο εάν δεν αφορούσαν την ασφάλεια της κοινωνίας. Η εγκληματική όμως μετανάστευση, με την έννοια του πλιάτσικου –δηλαδή ερχόμαστε ληστεύουμε-σκοτώνουμε και μετά φεύγουμε για να επιστρέψουμε πάλι αργότερα- αν και δεν είναι ένα νέο «φρούτο» τα τελευταία χρόνια σημειώνει ιδιαίτερη αύξηση.
 Η χώρα έχει καταντήσει ιδιαίτερα ελκυστικό τόπος, εκτός από τουρίστες, και  για εγκληματίες «τουρίστες» εξαιτίας των χαλαρών -μέχρι του σημείου του φραπέ- μέτρων που υπάρχουν εκεί που παλαιότερα συνηθίζαμε να λέμε ότι υπάρχουν σύνορα και «πύλες» εισόδου. Οι «τουρίστες» αυτοί προέρχονται από χώρες όπως η Αλβανία –κυριότερα- αλλά και ορισμένες υπερκαυκάσιες δημοκρατίες όπως η Γεωργία, η Τσετσενία το Ουζμπεκιστάν (ένας από τους δολοφόνους των δύο παιδιών της ΔΙ.ΑΣ αναζητείται κάπου εκεί στους πρόποδες του Καύκασου)
Το ότι  έχουμε εξελιχθεί σε χώρα περιορισμένης κυριαρχίας είναι γνωστό, το ότι όμως είμαστε χώρα μηδενικής κυριαρχίας πια, ίσως είναι κάτι καινούργιο. Μέχρι να το συνηθίσουμε και αυτό.
 Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: