Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ: Απειλή κατά των ενεργειακών κέντρων Β.Ελλάδος


Εκτύπωση E-mail



Η επιδιωκόμενη κατάργηση της Α'Στρατιάς από το σύστημα Παπανδρέου-Μπεγλίτη, θα έχει ως αποτέλεσμα να μείνουν εντελώς ακάλυπτα από οποιαδήποτ προστασίας έναντι καταδρομικών-αεραποβατικών επιχειρήσεων το σύνολο των ενεργειακών κέντρων της χώρας στην Βόρεια Ελλάδα.
Στην ανάλυση που δημοσιεύται στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί παρουσιάζονται όλες οι παράμετροι του θέματος, οι κίνδυνοι από την αναγέννηση της σκοπιανής δύναμης των ελικοπτέρων Mil Mi-24 που μπορούν να δράσουν ως αντιπερισπασμός ή ενισχύοντας τουρκικής καταδρομική επιχείρηση ή υποστήριξη επιχείρησης αεροπορικής προσβολής από την τουρκική Αεροπορία.
Μια ανάλυση που πρέπει να προβληγματίσει ιδιαίτερα την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας μας αφού η ολική ή μερική καταστροφή των ενεργειακών κέντρων της Β.Ελλάδος θα έχει ως αποτέλεσμα την "απονεύρωση" ολόκληρης της χώρας. 
Στη «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ» που κυκλοφορεί για πρώτη φορά παρουσιάζεται μια ειδική ανάλυση και η οποία αφορά την προσβολή ενός στόχου ιδιαίτερης γεωστρατηγικής αξίας: Του φράγματος του Ataturk αλλά και ενός μεγάλου μέρους της ενεργειακής «καρδιάς» της που απαρτίζεται από μια σειρά φραγμάτων του προγράμματος GAP της Ανατολίας.
Στη μελέτη που παρουσιάζεται στην «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ» αναλύεται με κάθε λεπτομέρεια η προσβολή του συστήματος GAP με τη χρήση των βλημάτων SCALP-EG τα οποία φέρονται σε αεροσκάφη Mirage 2000-5, το είδος και η «σκληρότητα» του ή των  στόχων, οι δυσκολίες μια τέτοιας αποστολής, τα βασικά σημεία στον σχεδιασμό της αποστολής των Mirage 2000-5Mk2 και οι πιθανότητες αναχαίτισης αεροσκαφών και βλημάτων από την αντίδραση της τουρκικής Αεροπορίας.
Η πειστική απειλή καταστροφής των φραγμάτων, αποτελεί όπως προείπαμε την κορυφαία «δύναμη αποτροπής», αφού είναι ένα κτύπημα το οποίο δεν μπορεί να ανταποδοθεί από την τουρκική Αεροπορία για τον απλό λόγο ότι δεν υπάρχει τίποτα το ανάλογο στην Ελλάδα που να μπορεί να «ισοφαρίσει» την καταστροφή μιας τέτοιας στρατηγικής υποδομής.
Ένα τέτοιο κτύπημα θα προκαλούσε δυσανάλογα μεγάλη επίπτωση στην ίδια την βούληση της επιτιθέμενης χώρας να συνεχίσει τις επιχειρήσεις, θα είχε εξαιρετικά αρνητική επίπτωση στο ηθικό του γενικού πληθυσμού και βέβαια αντίθετα θα προσέφερε τα μέγιστα το ηθικό των αμυνόμενων.
Είναι ίσως ένα από τα λίγα πράγματα που πραγματικά φοβούνται οι γείτονες καθώς για την προστασία των φραγμάτων από την απειλή των ελληνικών βλημάτων cruise θα απαιτείτο η επένδυση εκατοντάδων εκατομμυρίων, ίσως και περισσότερο ευρώ και μάλιστα με εξαιρετικά αμφίβολο αποτέλεσμα...ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: