Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

ΕΞΠΡΕΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΝΥΚΤΙΟΥ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ... ΤΟΥΡΚΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΒΙΑΖΕ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΟΥ...!!


Αποστροφή και αποτροπιασμό προκαλεί το νέο «Εξπρές του Μεσονυκτίου» που εκτυλίχθηκε στα Κατεχόμενα της Κύπρου, με πρωταγωνιστές έναν ταγματάρχη του κατοχικού στρατού και νεαρούς φαντάρους.

Όπως αποκαλύπτει το Σάββατο η «Milliyet», επί δύο χρόνια, ο αξιωματικός του κατοχικού στρατού Oktay Ö εξανάγκαζε τους φαντάρους του να υποκύπτουν στις αρρωστημένες ορέξεις του. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τους καλούσε στο δωμάτιό του και η εντολή ήταν ρητή: «Ή θα κάνετε αυτό που σας λέω εγώ ή θα σας εξαφανίσω». Τουλάχιστον 10 στρατιώτες αναγκάστηκαν να υποκύψουν υπό τον φόβο αντιποίνων σε περίπτωση που δεν το έκαναν, ενώ ο ίδιος φόβος αλλά και η ντροπή που ένιωθαν τους εξανάγκαζε να σιωπούν…

Υπόκωφοι θόρυβοι και πνιγμένες φωνές νεαρών στρατιωτών ακούγονταν κατά καιρούς από το δωμάτιο του ταγματάρχη. Όλοι τις άκουγαν, όμως κανείς δεν μιλούσε. Ό,τι κι αν είχε συμβεί στο δωμάτιο αυτό αποτελούσε επτασφράγιστο μυστικό. Για το «καλό» όλων…

Η ιστορία αυτή διήρκεσε περί τα δύο χρόνια, από το 2006 έως και το 2007. Τα δύο αυτά έτη ο αξιωματικός του κατοχικού στρατού διασκέδαζε, εκμεταλλευόμενος την εξουσία του και ταπεινώνοντας με τον πιο χυδαίο τρόπο τους απλούς στρατιώτες.

Όλα άλλαξαν όταν ένας λοχίας αντελήφθη τις ενέργειες του ταγματάρχη και κατάφερε να πείσει τα θύματα να μιλήσουν.

Η συνέχεια είναι αρκετά ενδιαφέρουσα. Ο λοχίας και άλλοι εννέα στρατιώτες-θύματα οδήγησαν σε δίκη τον αξιωματικό του κατοχικού στρατού. Οι έξι απ’ αυτούς κατέθεσαν ως μάρτυρες και αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα. Τα στόματα άνοιξαν και τελικά κινήθηκαν όλες οι διαδικασίες για να έρθει στο φως η αλήθεια.

Η ιατροδικαστική εξέταση στην οποία υπεβλήθησαν τα θύματα αποκάλυψε επανειλημμένους βιασμούς και ο κατηγορούμενος που κάθισε στο εδώλιο του Στρατοδικείου και απολογήθηκε σε μία δίκη που έγινε με άκρα μυστικοπάθεια καταδικάστηκε σε φυλάκιση μόνο για δύο χρόνια και τρεις μήνες.

Ομολογουμένως, για πολλούς η ποινή του ήταν σαφώς πολύ μικρή συγκριτικά με τα εγκλήματα τα οποία διέπραξε ο ίδιος τις ημέρες που ανενόχλητος καταχράστηκε κατ’ επανάληψη την εξουσία που ασκούσε.

Ο εισαγγελέας άσκησε έφεση και ο Oktay Ö θα καθίσει και πάλι στο εδώλιο του κατηγορουμένου… zougla.gr                                                                                                              ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ   ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: