Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Η αμερικανική παρέμβαση πριν και μετά το 1974


http://greeknation.blogspot.com/2010/08/1974.html#moreΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ/////////////////////////////////////////////////////////////////////

Αναφέρομαι στο άρθρο του κ. Κώστα Μαυρίδη στη «Σημερινή», 8.8.2010, σελ. 26, Διάλογοι – «Η αμερικανική παρέμβαση πριν το 1974 και σήμερα» και θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:
Δεν διαφωνώ με όλα όσα γράφει ο κ. Κ. Μαυρίδης, αλλά είμαι αναγκασμένη να διαφωνήσω στο σημείο που λέει ότι «… σε μια τέτοια εξωτερική πολιτική υπάρχει ο σκηνοθέτης, κύριοι και δευτερεύοντες πρωταγωνιστές μέχρι και αφελείς κομπάρσοι… στις επιδιώξεις του απόλυτου σκηνοθέτη. Έτσι οι ΗΠΑ σκηνοθέτησαν το δίδυμο έγκλημα, όπως επιβεβαιώνεται από στοιχεία που κάποια είδαν το φως σχετικά πρόσφατα». Μια τέτοια τόσο απόλυτη τοποθέτηση δεν είναι «ιστορικός ρεαλισμός» γιατί οι ΗΠΑ, σύμφωνα με πληθώρα βρετανικών εγγράφων, δεν ήσαν ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ σκηνοθέτης, αλλά ο κύριος και δευτερεύων πρωταγωνιστής. Και αυτό επιβεβαιώνεται από τις εκατοντάδες των βρετανικών εγγράφων, πολλά εκ των οποίων έχουν ήδη δημοσιευθεί στη «Σημερινή» και άλλες εφημερίδες, στα οποία ο κ. Μαυρίδης επιμελώς αποφεύγει να αναφερθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: