Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

«Ελευθεροτυπία» για Στρατηγό Ιωαννίδη: “Πέθανε αμετανόητος”


Δημοσιεύθηκε από xryshaygh στο Αυγούστου 18, 2010
Άρθρο στην «Ελευθεροτυπία» για τον θάνατο του Στρατηγού Ιωαννίδη έγραψε ο δημοσιογράφος Βίκτωρ Νέτας. Στο κείμενό του απορεί γιατί έφυγε από τη ζωή χωρίς να λογοδοτήσει για το έγκλημα της Κύπρου γράφοντας: «Πέθανε αμετανόητος: Κατέληξε ο «αόρατος δικτάτορας», ο βιαστής της Δημοκρατίας και αρχηγός της ΕΣΑ σε ηλικία 87 ετών Του ΒΙΚΤΩΡΑ ΝΕΤΑ: Έφυγε χθες από τη ζωή στα 87 του χρόνια ο έγκλειστος του Κορυδαλλού, ο «αόρατος δικτάτορας» Δημήτριος Ιωαννίδης, χωρίς να λογοδοτήσει για το έγκλημα σε βάρος της Κύπρου, για το οποίο ήταν αποκλειστικά υπεύθυνος.»
Ο Ιωαννίδης φταίει που δεν “λογοδότησε”, που δεν άνοιξε ποτέ ο φάκελος της Κύπρου για να μάθουμε ποιοι είναι οι προδότες; Ο Ιωαννίδης αποφάσισε να μη γίνει μία δημόσια δίκη για να μάθουμε τους αληθινούς προδότες της Κύπρου; Όχι βέβαια! Όμως, για τον Βίκτωρα Νέτα ήταν αποκλειστικά υπεύθυνος! Γράφει δε παρακάτω:
«Ο Ιωαννίδης αρνήθηκε να καταθέσει αίτηση χάριτος για να αποφυλακιστεί – όπως ο Στυλιανός Παττακός και άλλοι πραξικοπηματίες. Τον Δεκέμβριο του 2008, όμως, διά του δικηγόρου του κατέθεσε αίτηση «για διακοπή εκτελέσεως της ποινής του λόγω υγείας, προκειμένου να εισαχθεί στο Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας για νοσηλεία, με σοβαρότατα προβλήματα υγείας, από τα οποία κινδυνεύει άμεσα η ζωή του»…»
Σε ποιον να μετανοήσει κύριε Βίκτωρα Νέτα, ο Στραγητός Ιωαννίδης; Σε αυτό το αμαρτωλό καθεστώς της μίζας, της διαφθοράς και της εθνικής προδοσίας, που έχει οδηγήσει την χώρα στην σημερινή κατάσταση; Όσο γι’ αυτό που αναφέρετε ότι είχε το Δεκέμβριο του 2008 καταθέσει αίτηση για αποφυλάκιση για λόγους υγείας, ο θάνατός τους αποδεικνύει πόσο απάνθρωπο είναι το καθεστώς απέναντι στους πραγματικούς εχθρούς του, αφού από αυτούς ακριβούς τους λόγους (εάν είναι αυτοί…) πέθανε από θερμοπληξία μέσα στη φυλακή!
Αλήθεια, εσείς οι «ανθρωπιστές», οι μεγάλοι… προοδευτικοί(!) πως ανέχεστε να πεθαίνει στην φυλακή μέσα σε συνθήκες καύσωνα ένας γέροντας 88 ετών χωρίς ούτε ένα κλιματιστικό με το οποίο έχετε εφοδιάσει συγκεκριμένα κελιά κρατουμένων;

Στην συνέχεια ο Βίκτωρ Νέτας αναφέρεται στο βιογραφικό του Στρατηγού Ιωαννίδη, παραλείποντας πολλά… Όπως ότι είχε 5 χρυσά Αριστεία Ανδρείας, τα οποία κέρδισε επί του πεδίου της Τιμής. Το πρώτο μάλιστα σε ηλικία 18 ετών στην μάχη της Κρήτης!

Δεν υπάρχουν σχόλια: