Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Η ΚΥΠΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΑ ΔΙΑΙΡΕΜΕΝΗ ΑΛΛΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΚΥΡΙΑ ΚΛΙΝΤΟΝ

Στο ηχογραφημένο μήνυμα της αμερικανίδας υπουργού εξωτερικών κας Χίλαρι Κλίντον που ακούστηκε στο συνέδριο των αποδήμων κυπρίων , δεν ειπώθηκε τίποτα για εισβολή , για κατοχή , για εποικισμό , για αγνοούμενους , για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων , για προσφυγιά και δικαίωμα επιστροφής , για καταστροφή πολιτισμικής και θρησκευτικής κληρονομιάς . Ακούστηκαν μόνο οι όροι ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ και σκληρός συμβιβασμός που θα οδηγήσει στη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία .
Με λίγα λόγια καταφέραμε να εκπέμψουμε την εικόνα , μέσα από τις συνεχείς υποχωρήσεις μας , ότι στην Κύπρο δεν έγινε εισβολή , προσφυγοποίηση των ελλήνων κατοίκων και εγκατάσταση εποίκων στον κατακτηθέντα χώρο , αλλά ΔΙΑΙΡΕΣΗ . Μια λέξη που μένει εσκεμμένως αδιευκρίνιστη ώστε να νοείται ότι κατοικούσαν τούρκοι στα κατακτημένα μέρη και ότι άλλο μπορεί να προσθέσει κανείς . Προκύπτει έτσι ως μοναδική θεραπεία της διαιρεμένης Κύπρου η επανένωση της μέσα από σκληρούς συμβιβασμούς που αποσκοπούν όχι στο δίκαιο αλλά στην ειρήνη που επιβάλλει ο κατακτητής προς τον κατακτημένο .
Τους ίδιους όρους που χρησιμοποίησε η κα. Κλίντον τους ακούμε καθημερινά και από το δικό μας πολιτικό κατεστημένο της συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης .
Η απομάκρυνση από την ουσία του προβλήματος που είναι η εισβολή και κατοχή με όλα τα συνακόλουθα της όπως ο εποικισμός και ο σφετερισμός της περιουσίας των προσφύγων , μας οδηγεί στην αποδοχή των τουρκικών σχεδίων και όσων επωφελούνται από αυτή τη κατάσταση .
Η θεωρία της επανένωσης είναι η άλλη ονομασία της υποταγής και της παράδοσης της πατρίδος στους κατακτητές . Εάν συνεχιστεί η χρήση αυτού του όρου που παραπέμπει στην διαίρεση υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες , πολύ σύντομα θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της αναγνώρισης του ψευδοκράτους .
Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε την εισβολή και την παρατεταμένη κατοχή μέσα από το αίτημα της απελευθέρωσης της κατεχόμενης πατρίδος ώστε να μπορέσουμε να αποτρέψουμε δυσμενείς εξελίξεις . Εάν η προσπάθεια επανένωσης μέσα από τις διεξαγόμενες συνομιλίες αποτύχει τότε θα μείνει στο τέλος ο μονόδρομος της διεθνούς αναγνώρισης της υφιστάμενης διαίρεσης .
Για την εξέλιξη αυτή που ήδη δρομολογήθηκε από την τουρκική διπλωματία θα φέρει ακέραιη την ευθύνη το ενδοτικό κατεστημένο που σύρει το εθνικό θέμα από το κακό στο χειρότερο .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥhttp://edikcyprus.blogspot.com/2010/08/blog-post_27.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: