Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Επιτίθενται συντονισμένα οι Αλβανοί

http://www.northepirus.com/el/node/2020ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ///////////////////////////////////////////////////////////////// Εκτυπώσιμη μορφήΑποστολή σε φίλο Τα λάθη της ελληνικής πολιτικής σε σχέση με τη Βόρεια Ήπειρο
21/08/2010 | ΤΗΣ ΜΙΚΑΕΛΛΑΣ ΛΟΪΖΟΥ
Το βράδυ τις 12ης Αυγούστου, ομάδα επτά Αλβανών δολοφόνησαν τον 36χρονο Έλληνα Βορειοηπειρώτη Αριστοτέλη Γκούμα στη Χιμάρα της Βορείου Ηπείρου, επειδή μιλούσε Ελληνικά στον τόπο όπου γεννήθηκε! Τον κυνήγησαν στους δρόμους της Χιμάρας και με πρόθεση τον χτύπησαν θανάσιμα με το αυτοκίνητό τους, με αποτέλεσμα τον φρικτό και τον ακαριαίο θάνατό του. Αυτόπτες μάρτυρες ήταν δεκάδες Βορειοηπειρώτες, που κατέθεσαν ότι η ομάδα των Αλβανών προσπάθησαν να του απαγορεύσουν να μιλάει Ελληνικά και όταν η επίθεση εκφοβισμού δεν απέδωσε, τότε τον δολοφόνησαν.
Η τραγωδία έγκειται στο γεγονός πως το σκηνικό αυτό δεν είναι πρωτοφανές. Όπως εξηγεί στη «Σ» ο Αλέξανδρος Ζιούλης
, πολιτικός επιστήμονας και πρόεδρος της Ένωσης Βορειοηπειρωτών Κύπρου «Ο Πύρρος» και του Ιδρύματος Μελετών και Αρωγής Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, υπάρχει οργανωμένο σχέδιο εναντίον του Ελληνισμού της Βόρειας Ηπείρου. Άλλωστε, ακόμη και προχθές το βράδυ έγινε επίθεση με πυροβολισμούς έξω από την πόρτα του σπιτιού των γονιών του δολοφονηθέντος, όπως επίσης χθες καταγράφηκαν εμπρησμοί σε πολλά σημεία της Χιμάρας. «Άρα, εύλογα μπορεί να γίνει αντιληπτό ότι δεν είναι απλώς ένα τραγικό γεγονός, αλλά μια συντονισμένη επίθεση, με στόχο την εθνική κάθαρση από το αλβανικό κράτος και παρακράτος για να διωχτεί ο Ελληνισμός από τις πατρογονικές του εστίες», τονίζει ο κ. Ζιούλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: