Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Δεν τους φτάνουν τα χάλια τους...

http://www.sigmalive.com/simerini/politics/297930ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ/////////////////////////////////////////////////////

| Εκτύπωση | 21/08/2010 | ΤΗΣ ΜΙΚΑΕΛΛΑΣ ΛΟΪΖΟΥ

Το ψευδοκράτος θέλει εναρμόνιση με το ευρωπαϊκό κεκτημένο!
Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προέβη ο Υπουργός Επικρατείας και επικεφαλής των διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ε.Ε. Εγκεμέν Μπαγίς. Υποστήριξε, από τη Νέα Υόρκη, ότι ο Ντερβίς Έρογλου συνεχίζει με «μεγάλη αποφασιστικότητα» τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό και αυτό είναι σημαντικό γεγονός, που πρέπει να έχει υπόψη της η Ε.Ε., ώστε να αυξήσει τις πιέσεις της προς την ε/κ πλευρά, για να προσδώσει έτσι την απαραίτητη στήριξη για μια μόνιμη και δίκαιη λύση!
Θέλουν εναρμόνιση!
Στα κατεχόμενα, ο λεγόμενος πρωθυπουργός του Έρογλου, Ιρσέν Κουτσιούκ, αποφάνθηκε ότι οι τελευταίες αποφάσεις του ΕΔΑΔ για το περιουσιακό δημιουργούν μια «ιστορική ευκαιρία» για λύση του Κυπριακού, καθώς περιέχουν, κατά την άποψή του, όρους που θα μπορούσαν να βοηθήσουν σε συμφωνία επί του περιουσιακού. Ο Κουτσιούκ ισχυρίστηκε ότι ο Τ/κ διαπραγματευτής υιοθετεί μια ειλικρινή στάση στις συνομιλίες αλλά έχει προβλήματα ειλικρίνειας ο Πρόεδρος Χριστόφιας. «Το Κυπριακό είναι ένα πακέτο που θα πρέπει να λυθεί σε σύνολο. Η συζήτηση του προβλήματος και των προτάσεων κομμάτι-κομμάτι είναι πλήρως απαράδεκτη», συνέχισε ο ψευδοπρωθυπουργός.
Ο Κουτσιούκ ανακοίνωσε, επίσης, ότι η «κυβέρνησή» του προτίθεται να καταθέσει στην ψευδοβουλή νομοσχέδια για… εναρμόνιση του ψευδοκράτους με το ευρωπαϊκό κεκτημένο! Ζήτησε, μάλιστα, την υποστήριξη των πολιτικών κομμάτων, ώστε να υπερψηφιστούν οι… σημαντικοί και απόλυτα ουσιώδεις αυτοί νόμοι, ξεχνώντας, προφανώς, ότι το μοναδικό εμπόδιο της πλήρους εναρμόνισης της Κύπρου με την Ε.Ε. το προβάλλει ο κατοχικός στρατός και το παράνομο μόρφωμά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: