Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ Β’ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ-ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ (30-9-2012).

αυξήστε το μέγεθος της γραμματοσειράς

www.papaphotis.org 

Γνωρίστε την Αλήθεια, ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ.

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ Β’ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ-ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ (30-9-2012).

ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΠΑΠΑΦΩΤΗ


Τελικός πάγιος στόχος της Στρατηγικής της Άγκυρας για την Κύπρο ήταν να αποτελέσει μίαν των επαρχιών της Τουρκίας. Και για επιτυχία της στρατηγικής αυτής οι Τούρκοι ετοίμασαν όχι μόνο ένα σχέδιο αλλά πολλά τα οποία θα εφαρμόζοντο όταν και εφ’ όσον θα εχρειάζοντο.

Πρώτον μέτρο ήταν να δώσουν στους Άγγλους τρία Σχέδια Λύσης του Κυπριακού για να τα υποστηρίξουν εν Καιρώ όταν και εφ’ όσον το Α΄ Σχέδιο απετύγχανε. Και το Α΄ αυτό Σχέδιο ήταν οι Συμφωνίες Ζυρίχης. Εμείς το δεκτήκαμε!..

Το Κράτος της Ζυρίχης έγινε για να καταρρεύσει και να ακολουθήσουν τα επόμενα βήματα: Εμείς συνεργαστήκαμε στην κατάρρευσή του το 1963 και στη θεμελίωση του β’ βήματος-της Διχοτόμησης-με την Πράσινη Γραμμή και τους Θύλακες, παρά το γεγονός ότι γνωρίζαμε ΛΕΠΤΟΜΕΡΩΣ τι προνοούσε το Μυστικό Τουρκικό Σχέδιο του Σεπτέμβρη του 1963 που υπεγράφη από τον Κιουτσιούκ και τον Ντενκτάς και το βρήκαμε εμείς στο χρηματοκιβώτιο του Κιουτσιούκ όταν εκείνος εγκατέλειψε το Γραφείο του με την Ανταρσίαν του 63.

Στη συνέχεια εμείς (Μακάριος) σε σύσκεψη στο Παρίσι με τον Καραμανλή και τον Ετσεβίτ αποφασίσαμε το Πραξικόπημα, για να ακολουθήσει η Εισβολή, και έτσι να εφαρμοστεί η Μυστική Συμφωνία του 1959 (αμέσως μετά την υπογραφή των Συμφωνιών Ζυρίχης-Λονδίνου) μεταξύ Καραμανλή και Μεντερές τη επινεύσει της Μ. Βρετανίας!... Η Συμφωνία αυτή διελάμβανε:- Ελλάδα και Τουρκία και Αγγλία, με τους ανθρώπους τους στην Κύπρο, να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις να διχοτομηθεί η Κύπρος, και να γίνει η διπλή Ένωση!..

Και η διχοτόμηση ολοκληρώθηκε με την Εισβολή. Εμείς δεν αγωνιστήκαμε ΠΟΤΕ εναντίον της Κατοχής και υπέρ της Απελευθέρωσης, παρ’ όλον ότι άνετα πήραμε από τη Γενική Συνέλευση το 3212 (1974), και το 365 (1974) από το Συμβούλιο Ασφαλείας το οποίον υιοθέτησε το 3212 (1974). Το 3212 (1974) της Γ. Συνέλευσης, επειδή απηχούσε την Παγκόσμια Κοινή Γνώμη ήταν ΟΜΟΦΩΝΟ, χωρίς αποχή,  και χωρίς αρνητική ψήφο, και ψηφίστηκε ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑΝ, καλούσε δε όλες τις χώρες να σεβαστούν την Ανεξαρτησίαν, Κυριαρχίαν και Εδαφική Ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Καλούσε δε και τους Εισβολείς να αποχωρήσουν από την Κύπρο, και τα οποιαδήποτε ενδεχομένως προβλήματα είχαν, να τα λύσουν μεταξύ τους οι Κύπριοι.

Παρά ταύτα η Συνεδρίαση των Κυβερνήσεων Κύπρου-Ελλάδος υπό τον Καραμανλή και το Μακάριο αποφάσισαν τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία!..
Μέσα σε αυτά τα πλαίσια ακολουθούν και οι Συμφωνίες Κορυφής και οι Συνομιλίες… Και το 1990 έχουμε και το πρώτο ψήφισμα του Ο.Η.Ε. για Δ.Δ.Ο!...

Το Λάβαρο της Εισβολής, η Δ.Δ.Ο., φροντίδι των Άγγλων παρελήφθη από το 1974 και προωθήθηκε ανάμεσά μας από το ΑΚΕΛ και το Μακάριο.

Το 2004 η Τουρκία απεδέχθη το Σχέδιο ΑΝΑΝ ως Εφαλτήριο από το οποίο θα κατακτούσε την Κύπρο το πολύ σε δύο Φάσεις, αν αποτύγχανεν η πρώτη. Και η Πρώτη Φάση, το Α’ Σχέδιο, ήταν οι Συνομιλίες μεταξύ των δύο Κοινοτήτων για Λύση Δ.Δ.Ο. Αν απετύγχανε το Α΄ Σχέδιο, θα έμπαινε σε εφαρμογή το Β΄ Σχέδιο, βασιζόμενο σε όσα θετικά για την Τουρκία θα προέκυπταν από τις Συνομιλίες. Όπερ και εγένετο!...

Εδώ και μήνες ζούμε στην περίοδο της έναρξης του Β’ Σχεδίου της Τουρκίας το οποίο στοχεύει στα ακόλουθα τρία:-

Πρώτον, στην αναγνώριση του Κράτους της Κατοχής από τη Διεθνή Κοινότητα με βάση το Διεθνές Δίκαιο.

Δεύτερον, Στη Συνομοσπονδίαν των δύο κρατών της Κύπρου. Και

Τρίτον, Στον έλεγχον του Νησιού ολόκληρου σταδιακά-πολιτικά και στρατιωτικά.

Τώρα ας δούμε ΠΟΙΑΝ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ Β’ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.

Η Συμφωνία Αναστασιάδη-Κάρογιαν αποδέχεται:-

1. Τη Διζωνική έστω και εάν αποφεύγει να πει το όνομά της, αφού υιοθετεί ΟΛΑ τα κείμενα της Διζωνικής:-

α. Τις Συμφωνίες Κορυφής του 77 και 79.
β. Τα ψηφίσματα της Γ. Σ. και του Σ. Ασφαλείας (από το 1990 και μετά, φυσικά-όχι τα πριν!..)
γ. Τη Συμφωνία της 8ης Ιουλίου 2006. Και
δ. Τις λεγόμενες  «ομόφωνες»-δεν ήσαν, όμως, ομόφωνες-αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου 2009.

2. Το Κράτος της Κατοχής, το κυριότερο στοιχείο της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας – το οποίον, ας σημειωθεί, σήμερα εγκατέλειψε το όνομα Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου και ονομάζεται Τουρκικό Κράτος, και με αυτό το όνομα θα επιδιωχθεί η αναγνώρισή του.

3. Τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και τη συρρίκνωσή της στο χώρο που σήμερα ελέγχει, με άλλο όνομα.

4. Την ομοσπονδία των δύο νέων Κρατών-του Τουρκικού και του Ελληνικού.

Με αυτά τα δεδομένα είναι και ηλίου φαεινότερο ότι η Συμφωνία ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ είναι στα πλαίσια της Αγγλικής Πολιτικής. Και η αποστολή της είναι να συμβάλει στην επιτυχία του Β’ Σχεδίου της Τουρκίας.


Γιαυτό και το ΑΚΕΛ, κατ’ εντολήν των Άγγλων, υποστηρίζει ποικιλότροπα ως άξιον διάδοχον του Δημήτρη Χριστόφια στην Προεδρία της υπό διάλυση Κυπριακής Δημοκρατίας το Νίκο Αναστασιάδη (ό,τι δηλαδή, ακριβώς έκαμεν και ο Αναστασιάδης στις προηγούμενες εκλογές που βοήθησε το Χριστόφια με τη δήλωσή του πριν από την πρώτη Κυριακή ότι ήταν έτοιμος να κάνει υπέρβαση, και την οποία δήλωση μυστικά υλοποίησε εις βάρος του Υποψηφίου του ΔΗΣΥ Γιαννάκη Κασουλίδη…)


********                                                                                                           ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: