Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Ύπνος βαθύς για όλα τα κόμματα .



ΠΗΓΗ


Ως προς την σύνοδο κορυφής των τελευταίων ημερών, το δελτίο του BBC ξεκινά ακριβώς με αυτήν την φράση:

EU leaders have agreed to set up a single eurozone banking supervisor - a major step towards a banking union.

Οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν να δημιουργήσουν μια ενιαία εποπτική αρχή τραπεζών της ευρωζώνης - ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση μιας ένωσης τραπεζών.

Με προπέτασμα καπνού την τεραστίων διαστάσεων οικονομική «κρίση», προελαύνουν οι επικυρίαρχοι τραπεζίτες, χρησιμοποιώντας κάθε είδους αξιωματούχους, όπως και πολιτικούς σε όλες τις χώρες. Μπήκαν τα θεμέλια για την τραπεζική ευρωπαϊκή ένωση και στο βάθος αναμένεται να ακολουθήσει και η πολιτική. Όπερ σημαίνει ότι σιγά-σιγά θα υπάρξει η μετατροπή των χωρών μελών της ΕΕ σε απλές επαρχίες, με πλήρη εκχώρηση του συνόλου των λειτουργιών τους σε κάποιο διορισμένο κογκλάβιο των Βρυξελλών. Εθνικές ανεξαρτησίες και άλλες συναφείς καραμέλες τέλος!

Και αυτό γίνεται ακόμη πιο φανερό, αν λάβει κανείς υπ' όψιν του και το γεγονός ότι προωθούνται και άλλες χώρες να εισέλθουν στην ΕΕ (!), παρ' όλο τον γενικό χαμό της οικονομικής «κρίσης», όπως και τις δυσοίωνες σκέψεις για πιθανή διάλυση της ευρωζώνης. Παραβλέπεται τελείως η εξευτελιστική κατάσταση της Ελλάδος με τις 3.000 αυτοκτονίες και με το 1/4 του πληθυσμού ανέργους, όπως και οι διαχρονικοί εκβιασμοί και απειλές για αποβολή της από το ευρώ. Άλλωστε η λύση για τέτοια και τόσο μεγάλα προβλήματα είναι ήδη έτοιμη από χρόνια. Απλά «αναμένεται» καρτερικά η κατάλληλη στιγμή για την εμφάνιση του σωτήρα μας, που ακούει στο όνομα «παγκόσμιο νόμισμα».

Όσον αφορά τα ελληνικά πολιτικά κόμματα, γενικώς «ονειρεύονται» επειδή κοιμούνται! Τα κυβερνητικά καλωσόρισαν τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής, τα δε υπόλοιπα έβγαλαν λακωνικές ή αόριστες ανακοινώσεις για την καταπίεση του λαού με τα αναμενόμενα νέα μέτρα. Αποδεικνύουν έτσι είτε την αφέλειά τους είτε την επιμελημένη παράβλεψη της διαμορφωθείσας κατάστασης, χωρίς να εξαιρέσουμε βεβαίως και την συμμετοχή των λεγομένων μέσων ενημέρωσης. Να τους χαιρόμαστε όλους μαζί!

Δυστυχώς ο «δούρειος ίππος» του Όργουελ βρίσκεται πλέον εντός των πυλών.

Δημήτρης Μ.

Πηγές:

http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-19999998

http://www.upi.com/Top_News/World-News/2012/10/19/EU-leaders-agree-to-one-banking-overseer/UPI-35501350630000/ph1/

http://english.pravda.ru/world/europe/17-10-2012/122479-european_union_expansion-0/
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: