Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Ο Γ. Λιλλήκας κηρύττει την επανάσταση των δημ. υπαλλήλων!


| Εκτύπωση Με τον Σάββα Ιακωβίδη

Ο Γ. Λιλλήκας προβάλλεται για την προεδρία της Δημοκρατίας ως «υποψήφιος των πολιτών». Αυτή η τοποθέτησή του επιβάλλει να σέβεται τη νοημοσύνη και την αξιοπρέπειά τους. Οφείλει ταυτόχρονα να απευθύνεται σ’ αυτούς με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και καθαρό λόγο. Η προεκλογική εκστρατεία δεν δικαιολογεί ούτε για τον ίδιο ούτε για τους συνυποψηφίους του, καταφυγή στον λαϊκισμό, στη δημαγωγία και στην άκριτη συνθηματολογία. Η σημερινή δεινή οικονομική, κοινωνική και πολιτική κατάσταση του τόπου δεν επιτρέπει σε κανέναν υποψήφιο για την προεδρία να επιδίδεται σε κωμικό χάιδεμα των αφτιών τάξεων πολιτών, με καταφανή σκοπό την ψηφοθηρία. Αυτό έκανε το οικονομικό επιτελείο του Γ. Λιλλήκα, με προχθεσινή ανακοίνωσή του για τα οικονομικά μέτρα, με την οποία νουθετεί την Κυβέρνηση και επικρίνει τον ΔΗΣΥ ότι δεν εκμεταλλεύονται τα θετικά των προτάσεων της Τρόικας για να μετριάσουν τα αρνητικά.
Το επιτελείο του Γ. Λιλλήκα διαφωνεί με τις προτάσεις της Κυβέρνησης και σε επιτακτικό ύφος την καλεί να κάνει το ένα και το άλλο. Στο σημείο 4 της ανακοίνωσης υποβάλλει ότι «πρέπει να υπάρχουν κίνητρα στους δημόσιους υπαλλήλους για πιο γρήγορη έξοδο από το μνημόνιο». Δηλαδή; Τι καταλαβαίνετε; Και προσθέτει: «Οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να κάνουν την επανάστασή τους ενάντια στο κατεστημένο, που τους έφερε σε αυτήν την τραγική κατάσταση». Πρόκειται για πρωτοφανή θέση, ενδεικτική της ανευθυνότητας, της επιπολαιότητας και του αφόρητου, πια, λαϊκισμού που διαχέεται από κομματικά επιτελεία, εξαιτίας των εκλογών. Υποθέτουμε ότι πριν η ανακοίνωση του οικονομικού επιτελείου σταλεί στα ΜΜΕ και δημοσιοποιηθεί, ήταν σε γνώση και έγκριση του Γ. Λιλλήκα. Το επιτελείο του είναι απρόσεκτο! Δεν τον προστατεύει. Δεν τον στηρίζει και τον υπονομεύει! Τον εκθέτει ως λαϊκιστή και ψηφοθήρα, που επιχειρεί να αξιοποιήσει την παρούσα δεινή κατάσταση.

Ώστε, λοιπόν, οι δημ. υπάλληλοι πρέπει να επαναστατήσουν ενάντια στο κατεστημένο, που τους έφερε σε αυτήν την «τραγική κατάσταση». Μα, όλοι γνωρίζουν ότι, από την εποχή του Μακαρίου μέχρι σήμερα, οι δημ. υπάλληλοι είναι η περιούσια τάξη των πιο ευνοημένων εργαζομένων: Απ’ όλες τις κυβερνήσεις, απ’ όλα τα κόμματα και τις πανίσχυρες συντεχνίες. Ό,τι απαιτούσαν, το έπαιρναν επειδή επέσειαν την σπάθαν της ψήφου των. Έτσι, πέραν των ζουμερών απολαβών, αυξήσεων, προσαυξήσεων, εφάπαξ, ΑΤΑ, 13ου, απολάμβαναν και δεκάδες εξωφρενικά επιδόματα, που τώρα βγήκαν στην επιφάνεια. Εξαιτίας της εγκληματικής και ανεύθυνης συμπεριφοράς κυβερνήσεων, κομμάτων και συντεχνιών, δημιουργήθηκε και θεσμοθετήθηκε το μέγα μισθοδοτικό χάσμα και η ανισότητα μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέων. Ακόμα και τώρα, Κυβέρνηση και κόμματα μάχονται για την ΑΤΑ και τον 13ο των δημ. υπαλλήλων, ως εάν να μην υπάρχουν άλλοι εργαζόμενοι σε αυτόν τον τόπο! Τόσο αηδές γλείψιμο!
Το οικονομικό επιτελείο Λιλλήκα καλεί τους δημ. υπαλλήλους σε επανάσταση ενάντια στο κατεστημένο που, δήθεν, τους οδήγησε σε «τραγική κατάσταση». Μα, μέρος αυτού του κατεστημένου ήταν για πολλά χρόνια και ο Γ. Λιλλήκας! Πρώτα ως στενός συνεργάτης του πρώην προέδρου, Γ. Βασιλείου, ύστερα επί δεκαετίαν βουλευτής του ΑΚΕΛ και στη συνέχεια υπουργός του μ. Τάσσου. Δεν ακούσαμε ποτέ τον Γ. Λιλλήκα να… επαναστατεί για τα υπερπρονόμια των δημ. υπαλλήλων. Και δεν τον είδαμε ποτέ να ηγείται κίνησης ή και εκστρατείας για τη μείωση του χάσματος μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Λοιπόν, στο σημείο που μας έφεραν όλοι, κανείς δεν δικαιούται να καλεί σε… επανάσταση που, όταν έπρεπε έγκαιρα να την κηρύξει, φοβήθηκε το κόστος, βολευόμενος…                                                                                              ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: