Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

«Γιατί τόσος ντόρος για την ΑΤΑ των δημ. υπαλλήλων;»


| Εκτύπωση  Με τον Σάββα Ιακωβίδη

Σήμερα η στήλη παραχωρείται στον εκλεκτό φίλο, Ανδρέα Τ. Λουκά, πρόσφυγα από το Αγριδάκι της κατεχόμενης Κερύνειας μας. Με αφορμή και την τρέχουσα οικονομική επικαιρότητα, μου γράφει: «Στις 'Αντιστάσεις' σου (16/10/2012), με τίτλο, 'Χριστόφια, πολέμα! Οι τροϊκανοί μας πίνουνε το αίμα'!, σε κάποιο σημείο, εξηγώντας γιατί δεν μπορεί να μας περιπαίζει ο Πρόεδρος, γράφεις μεταξύ άλλων: 'Ο ιδιωτικός τομέας δεν ξέρει τι είναι… ΑΤΑ'… Ε, φίλε μου, εδώ κάνεις λάθος!
Γνωρίζουμε πολύ καλά τι είναι ΑΤΑ! Γνωρίζουμε και τον ευφυή ορισμό που εφηύραν και αναμασούν οι επιτήδειοι: Είναι, τουτέστιν, η ΑΤΑ αναπροσαρμογή των μισθών, στο μέτρο του πληθωρισμού, για να μην κουτσουρεύονται, δήθεν, τα εισοδήματα των παχυλά αμειβόμενων υπαλλήλων του Δημοσίου! Στην πραγματικότητα, όμως, είναι ένας τρόπος να παίρνουν από την πίσω πόρτα αυτόματες αυξήσεις πάνω στους μισθούς! Με το ίδιο πνεύμα, που οι υπάλληλοι τμήματος παίρνουν επίδομα για να αγοράζουν μαύρα παπούτσια!

»Και αυτά όλα δίνονταν απλόχερα στους εν λόγω καλούς συμπατριώτες μας, απ’ όλες τις κυβερνήσεις για έναν απλό λόγο: Επειδή είναι οργανωμένοι σε πανίσχυρες συντεχνίες, οι οποίες εκβιάζουν τους ψηφοθήρες πολιτικούς με τον όγκο των αριθμών τους. Των ιδίων και των εξαρτωμένων τους. Αυτά, ας τα δουν τα αιώνια θύματα, οι πρόσφυγες. Ας σκεφτούν, γιατί γίνεται τόσος ντόρος για την ΑΤΑ των υπαλλήλων του κρατικού τομέα; Γιατί ακόμα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τράβηξε τα γιαταγάνια και αναπετά την επαναστατική του σημαία για να την υπερασπίσει.
Για τι ποσά μιλάμε; Και γιατί, επιτέλους, αυτή η μαυρογέρημη η ΑΤΑ έχει καταντήσει το σημείο σύγκρουσης μεταξύ του Προέδρου και του κόμματος του λαού από την μια, και της Τρόικα και των εργοδοτών, από την άλλη; Απάντηση: Είναι πολλά τα λεφτά. Τόσα που, μόνο μέρος από αυτά να δινόταν για την θρυλική, αλλά αόρατη Ισότιμη Κατανομή Βαρών, οι πρόσφυγες δεν θα είχαν ανάγκη να ξεπουλούν την Πατρίδα όσα-όσα για να λύσουν τα όποια προβλήματά τους.
»Αλλ’ οι νοήμονες συμπρόσφυγές μου, αντί να απαιτούν αξιοπρεπώς τα δικαιώματά τους, προτιμούν να καταντούν επαίτες στις αυλές των πολιτικών, για κανένα γλειμμένο κόκαλο. Να θυμίσω εδώ τι λέει ο αρχαίος Δημοσθένης, απευθυνόμενος προς τους συμπολίτες του Αθηναίους στον Γ’ Ολυνθιακό του, περί πολιτικών;
Περιττεύει… Αλλά άνκαι ΛΟΓΙΚΑ έχεις δίκαιο, στην ουσία κάνεις λάθος και με την κατάληξη του άρθρου σου. Γράφεις: «Ξεκάθαρες κουβέντες: Ο Χριστόφιας και σε διαπραγμάτευση θα πάει και το μνημόνιο θα υπογράψει και θα πει και ένα τραγούδι. Εκτός και αν, συνεπής στις κομμουνιστικές ιδεοληψίες του, ενσυνείδητα θα οδηγήσει τον τόπο στην πτώχευση. Ναι, αλλά τότε, θα λογοδοτήσει και γι’ αυτήν!»! Ο Χριστόφιας δεν θα λογοδοτήσει ΠΟΤΕ. Και η απάντηση για τη λογοδοσία επικεντρώνεται σε μια λέξη: ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ.
»Τιμωρήθηκε ποτέ κανένας και για οποιονδήποτε λόγο, για να τιμωρηθεί και ο Χριστόφιας; Και δεν θα υπογράψει, επειδή την Κύπρο και τον Λαό, αποδεδειγμένα πλέον, γραμμένους μας έχει! Αλλά το ΚΟΜΜΑ; Και τη ζημιά που θα του κάμει υπογράφοντας;
Αυτά δεν θα τα παραγνωρίσει ποτέ. Και επειδή, προπάντων οι ψηφοφόροι του ΑΚΕΛ κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου, σε παρακαλώ εξήγησέ τους, γιατί ο 'ανεξάρτητος υποψήφιος' του ΑΚΕΛ, κ. Μαλάς, παρόλο που την υποψηφιότητά του την εξήγγειλε εδώ και καιρό, ανέμενε να έρθουν οι δεκαπέντε του Οκτώβρη για να εξαγγείλει την παραίτησή του από υπουργός!
Για να μη νομίζουν πως απλώς έπρεπε να είναι στρογγυλός αριθμός η ημερομηνία της παραίτησής του. Καμιά απορία, γιατί πάνω από 60% των συμπατριωτών μας αναμένουν να μας σώσει η Τρόικα». ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: