Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Η ΑΓΚΥΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΚΝΕΥΡΙΖΕΙ ΤΗ ΜΟΣΧΑ



Οι ρωσοτουρκικές σχέσεις έχουν γνωρίσει και στο παρελθόν στιγμές έντασης και αντιπαραθέσεων, αλλά αυτή τη φορά η Άγκυρα φαίνεται ότι το παράκανε. Aυτό υποστηρίζει (και μάλλον ο αρθρογράφος έχει δίκιο) σημερινή ανάλυση στο ''Antinews''. Η Μόσχα ζήτησε επισήμως εξηγήσεις από την Άγκυρα για το γεγονός της “αεροπειρατείας” στο συριακό επιβατικό αεροσκάφος, ενώ ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανέβαλε την προγραμματισμένη επίσκεψη του στην Τουρκία.  Στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών τονίζεται ότι «αυτή η έκτακτη επέμβαση έθεσε υπό απειλή τις ζωές και την ασφάλεια των επιβατών».

Το πλήρες άρθρο του ''Antinews'':
Για το περιστατικό που συνέβη προχθές το βράδυ, σύμφωνα με τον Αχμέτ Νταβούτογλου υπήρχαν ασφαλείς πληροφορίες ότι το αεροσκάφος μεταφέρει «μη πολιτικό φορτίο». Υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, το αεροσκάφος, το οποίο μετέφερε 35 επιβάτες, 17 εκ των οποίων Ρώσοι, συνοδεύτηκε από F4 της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας και αναγκάστηκε να προσγειωθεί σε αεροδρόμιο της Άγκυρας, για να υποβληθεί σε έλεγχο. Έντονη ήταν η αντίδραση και του Σύρου υπουργού Μεταφορών, ο οποίος σχολιάζοντας την ενέργεια, είπε ότι επρόκειτο για «απόπειρα» αεροπειρατείας και πως η Τουρκία «παίζει με τη φωτιά».
Χθες το απόγευμα, ο ίδιος ο Ταγίπ Ερντογάν έριξε κι άλλο λάδι στη φωτιά, δηλώνοντας ότι στο αεροσκάφος βρέθηκε και κατασχέθηκε στρατιωτικό υλικό, τονίζοντας ότι τα επιβατικά αεροσκάφη δεν μπορούν να μεταφέρουν όπλα, εφόδια και άλλο στρατιωτικό υλικό. “Δυστυχώς, αυτή η απαγόρευση παραβιάστηκε”, συμπλήρωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός. Επιπλέον, ερωτηθείς, για την αντίδραση της Μόσχας και την αναβολή της επίσκεψης του Βλάντιμιρ Πούτιν στην Άγκυρα, υποστήριξε ότι η αναβολή -και όχι ματαίωση- είχε ήδη αποφασιστεί τέσσερις ημέρες νωρίτερα, πριν δηλαδή σημειωθεί το περιστατικό με το συριακό αεροσκάφος. Σύμφωνα με τον Ερντογάν, η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί τελικά στις 3 Δεκεμβρίου.
Σε μια συνεχή εξέλιξη της υπόθεσης, αργά απόψε, η Συρία, με επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου των Εξωτερικών, κατηγόρησε ευθέως τον Τούρκο πρωθυπουργό ότι “ψεύδεται”, λέγοντας ότι βρέθηκε πολεμικό υλικό στο αεροσκάφος. “Ο Τούρκος πρωθυπουργός συνεχίζει τις ψευδείς δηλώσεις του που έχουν ως στόχο να δικαιολογήσουν την εχθρική συμπεριφορά της κυβέρνησής του απέναντι στη Συρία”, αναφέρει το συριακό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του, με την οποία διαψεύδει ότι υπήρχαν όπλα στο αεροπλάνο.
“Οι κατηγορίες αυτές είναι ψευδείς και στερούνται βάσης. Το αεροπλάνο δεν μετέφερε κανένα απαγορευμένο υλικό και κανένα όπλο. Αυτή που παραβίασε τις διεθνείς συνθήκες και το διεθνές δίκαιο όσον αφορά την πολιτική αεροπορία είναι η Τουρκία η οποία έθεσε σε κίνδυνο την ασφάλεια των επιβατών”, προστίθεται στην ανακοίνωση.
Να προσθέσουμε από πλευράς μας την αντίθεσή μας, στα όσα επίκεινται σε βάρος της ελληνικής εθνικής ασφάλειας, εάν αληθεύουν τα όσα αναφέρει ανταπόκριση του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων. Σύμφωνα με αυτήν, οι ελληνικές αρχές έχουν αποδεχθεί -σε συνεργασία με τις Βρυξέλλες- να φιλοξενήσουν, άγνωστο για πόσο, 20.000 πρόσφυγες από τη Συρία, στη Ρόδο και την Κρήτη. Το γαλλικό πρακτορείο αναφέρει, ότι η επιχείρηση με την κωδική ονομασία ''Ιωνία'', θα γίνει αν χρειαστεί σε συνεργασία με τα Ηνωμένη Έθνη, και οι πρόσφυγες θα φιλοξενηθούν είτε σε κλειστά ξενοδοχεία, είτε σε άλλους στεγασμένους χώρους, στα δύο νησιά.

Εάν σκοπεύει η ΕΕ να μετατρέψει την Ελλάδα (το έχει επιτύχει ήδη με το Δουβλίνο 2) σε αποθήκη εκατομμυρίων μουσουλμάνων, κάποιος από την κυβέρνηση στην Αθήνα πρέπει να αντιδράσει. Διότι κανείς δεν πιστεύει πως αυτές οι 20 ή 30.000 μουσουλμάνων θα επιστρέψουν στη χώρα τους, όπως δεν επέστρεψαν και τα 2 και πλέον εκατομμύρια ποπυ έχουν στοιβαχτεί εδώ, με τα γνωστά σε όλους μας επακόλουθα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: