Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

«Χριστόφια, πολέμα! Οι τροϊκανοί μας πίνουνε το αίμα»!


| Εκτύπωση Με τον Σάββα Ιακωβίδη

Δεν έχουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας! Έχουμε έναν δήθεν οργισμένο… διαδηλωτή, έτοιμο να κατεβεί στους δρόμους και στις πλατείες, και να βροντοφωνάξει συνθήματα εναντίον της Τρόικας. Δεν έχουμε Πρόεδρο! Έχουμε έναν συνδικαλιστή που, αντάμα με τους άλλους εργατοπατέρες, είναι έτοιμος να δώσει… μάχες για να υπερασπίσει, τάχα, τα δίκαια των εργαζομένων. Δεν έχουμε έναν υπεύθυνο Πρόεδρο!
Έχουμε έναν πολιτικάντη, που νομίζει ότι είναι σε θέση να κάνει τον τζάμπα μάγκα σε εκείνους στους οποίους η δύστηνη, υπό την προεδρία του, Κύπρος απευθύνθηκε, επειδή τους έχει κατεπείγουσα ανάγκη για να επιβιώσει. Δεν έχουμε έναν σοβαρό Πρόεδρο! Έχουμε έναν ανεπαρκή ηγέτη, που η μόνη επίδοσή του είναι να ρίχνει κωμικά, κενά προεκλογικά συνθήματα, επειδή έτσι τον έμαθαν στη μεγάλη των συνθημάτων σχολή του μαρξισμού-λενινισμού. Δεν έχουμε έναν προσγειωμένο Πρόεδρο! Έχουμε έναν Χριστόφια που δεν κατάλαβε ότι προεδρεύει της ΕΕ και των δύο από τα τρία σκέλη της Τρόικας -Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Ευρ. Επιτροπή- και θα διαδηλώσει εναντίον τους!

Ποιος προσκάλεσε την Τρόικα; Ο Πρόεδρος Χριστόφιας! Γιατί; Εξαιτίας των τραπεζών και των δημοσιονομικών στρεβλώσεων και ανωμαλιών. Κυρίως, εξαιτίας της γάγγραινας του κρατικού μισθολογίου, του σπάταλου και ανεπρόκοπου κράτους, της λειψής δημόσιας παραγωγικότητας, της τεχνολογικής καθυστέρησης, της ασύλληπτης γραφειοκρατίας. Μόνο από αυτήν το κράτος έχει απώλειες 700 εκ. ευρώ τον χρόνο. Γιατί ήρθε η Τρόικα, είπαμε;
Εξαιτίας της πρωτοφανούς ανεργίας, που ανήλθε σε ύψη δυσθεώρητα επί προεδρίας Χριστόφια (ναι, ναι, αυτού του… υπερασπιστή των εργαζομένων…), του κλεισίματος εκατοντάδων επιχειρήσεων, της ανεπαρκούς και ονειροπαρμένης οικονομικής πολιτικής του Προέδρου. Η Τρόικα ήρθε επειδή τα ταμεία του κράτους έχουν στεγνώσει και την καλέσαμε να μας δώσει τα δισεκατομμύρια που χρειαζόμαστε για τις τράπεζες και για να χρηματοδοτήσουμε έργα ανάπτυξης, τις μικρομεσαίες και άλλες επιχειρήσεις, να κινηθεί το παζάρι, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, να εξορθολογίσουμε τα διαρθρωτικά προβλήματα της οικονομίας, κτλ.
Η Τρόικα είναι πρόθυμη να μας βοηθήσει, αλλ’ υπό τους δικούς της όρους. Εισηγείται κατάργηση της ΑΤΑ και του 13ου μισθού, αποκοπές στις απολαβές των εργαζομένων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομείς, μείωση των συντάξεων κτλ. Τι απαντά ο… επαναστάτης Πρόεδρος; Θα κατεβεί στους δρόμους με τους συνδικαλιστές, για να διαμαρτυρηθεί! Προχθές, στους εργοδότες, είπε ότι δεν πρόκειται να υπογράψει μνημόνιο που θα καταργεί την ΑΤΑ.
Μα, ποιους νομίζει ο Δ. Χριστόφιας ότι περιπαίζει με τόσο χοντρό τρόπο; Πρώτον, η Κυβέρνησή του πάγωσε την ΑΤΑ για δύο χρόνια. Δεύτερον, η Υπουργός Εργασίας πρότεινε καταβολή της στο τέλος κάθε χρόνου ή όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν. Τρίτον, ο ιδιωτικός τομέας δεν ξέρει τι είναι… ΑΤΑ. Τέταρτον, ο Χριστόφιας και το ΑΚΕΛ θα αναδιάρθρωναν την ΑΤΑ, που δήθεν κουτσούρεψε ο Κληρίδης. Γιατί δεν το έκαναν εδώ και 17 χρόνια; Πέμπτον, ο Χριστόφιας δεν είναι πια σε θέση να κάνει τον τζάμπα μάγκα στην Τρόικα.
Χθες, στο Τρίτο του ΡΙΚ, ο πρώην πρόεδρος, Γ. Βασιλείου, ήταν ορθός στην πικρή διαπίστωσή του. Τσακωνόμαστε, είπε, για την ΑΤΑ, που δεν ισχύει ενώ έπρεπε να είχαμε εναλλακτικά σχέδια για κάθε θέση μας, όταν θα πάμε σε διαπραγμάτευση με την Τρόικα. Ξεκάθαρες κουβέντες: Ο Χριστόφιας και σε διαπραγμάτευση θα πάει και το μνημόνιο θα υπογράψει και θα πει και ένα τραγούδι. Εκτός και αν, συνεπής στις κομμουνιστικές ιδεοληψίες του, ενσυνείδητα θα οδηγήσει τον τόπο στην πτώχευση. Ναι, αλλά τότε, θα λογοδοτήσει και γι’ αυτήν!                                                               ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: