http://www.sigmalive.com/simerini/politics/reportaz/306110ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ/////////////////////////////////////////////////////////
Εκτύπωση | 19/09/2010 | Του Δρα. Χριστ. Χριστοδούλου*
| Είναι καλώς γνωστό ότι ο διάλογος, που διεξάγεται εδώ και δύο περίπου χρόνια για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος, δεν έχει σημειώσει βήματα προόδου. Είναι ακόμη εξίσου καλώς γνωστό ότι ο διάλογος αυτός άρχισε, αφού επικράτησε το πείσμα και η αθεμελίωτη επιμονή του Προέδρου Χριστόφια ότι δήθεν υπήρχε κοινή βάση για την επιτυχία της διεξαγωγής και της θετικής κατάληξής του.Η επιμονή αυτή του κ. Χριστόφια και η τελική επικράτηση της άποψής του αποτέλεσε γεγονός, παρά τις αντίθετες, ορθολογικά βάσιμες και ρεαλιστικές απόψεις όλων των άλλων κομμάτων, ακόμη και των συμπολιτευόμενων και συγκυβερνώντων, πλην του ΑΚΕΛ και του ηγέτη του κόμματος της αντιπολίτευσης του ΔΗΣΥ, ο οποίος συντάχθηκε με τις απόψεις του κ. Χριστόφια. Και, βεβαίως, δεν χρειαζόταν εξειδικευμένη γνώση και υψηλού επιπέδου πολιτική και πολιτειακή κατάρτιση για να καταλήξει κάποιος στο συμπέρασμα ότι η απόφαση του κ. Χριστόφια και του στενού του συνεργάτη κ. Αναστασιάδη -όπως ο ίδιος δημοσίως ομολόγησε προσφάτως, παραπονούμενος για τη μεταχείριση που τυγχάνει από τον Πρόεδρο και το ΑΚΕΛ- δεν εδραζόταν στην αντικειμενική πραγματικότητα.
Ήταν, απλώς, μια θεωρητική θολούρα, η οποία καρυκεύθηκε με το πασίγνωστο ότι υπάρχει κοινή βάση για ένα ομόσπονδο κράτος με μια υπηκοότητα, μια κυριαρχία και μια διεθνή προσωπικότητα.
Θα ήταν σφάλμα να υποστηριχθεί ότι τόσο ο Πρόεδρος Χριστόφιας όσο και το ΑΚΕΛ και ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, που ταυτίστηκαν μαζί του, αγνοούσαν την αληθινή πραγματικότητα. Ότι δηλαδή έκαναν λανθασμένη εκτίμηση των δεδομένων. Ή ότι έτρεφαν ψευδαισθήσεις και χίμαιρες. Ή ότι αποφάσισαν και ενήργησαν υπό το κράτος ευσεβοποθισμού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου