Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Η Υπουργός Παιδείας της Ελλάδος ζήτησε να μειωθούν τα Ελληνικά μαθήματα από τους Έλληνες της Αλβανίας !!!

http://stratilatis.blogspot.com/2010/09/blog-post_8628.html#more
Η κ. Διαμαντοπούλου ζήτησε να καταργηθεί το περίφημο άρθρο 17, που δίνει στην εκπαίδευση των Βορειοηπειρωτών μέχρι την 9η τάξη,  το 75% των μαθημάτων στα ελληνικά. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα ομογενειακής εφημερίδας, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος, κ. Άννα Διαμαντοπούλου, ζήτησε ώστε η διδακτέα ύλη στα σχολεία της Ελληνικής Μειονότητας της Αλβανίας  να είναι 50% ελληνικά και 50% αλβανικά σε μια στιγμή που στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση στη Αλβανία οι Έλληνες έχουν 75% ελληνικά και 25% αλβανικά. Η συγκεκριμένη ρύθμιση δεν είναι δώρο των Αλβανών αλλά δικαίωμα των Ελλήνων που το απέκτησαν με πολλούς αγώνες.
 Ρωτάμε την κυρία Διαμαντοπούλου......
1) Πώς μπορεί αυτή να καταργήσει μια οδηγία, η οποία μπόρεσε να μπει στην αλβανική ατζέντα  της παιδείας μετά από έναν τιτάνιο αγώνα που έδωσαν μαθητές, δάσκαλοι, γονείς, όλοι οι Βορειοηπειρώτες, με πρωτοστάτη τότε, την οργάνωση της Ομόνοιας; Γνωρίζει αυτή τη βία που υπέστησαν τότε οι μαθητές, τα πρόστιμα των δασκάλων και τη φοβέρα των αστυνομικών;
2) Γνωρίζει η Υπουργός τι συσχετισμό έχει η οδηγία αυτή; Αν δεν γνωρίζει να της την επισημάνουμε εμείς κι άλλη μια φορά: Η διδακτέα ύλη στα σχολεία μας έχει το ποσοστό 75-25 υπέρ της ελληνικής γλώσσας. Αν και η αναλογία δεν είναι ακριβώς αυτή και αυτό από την αδυναμία των δικών μας να την απαιτήσουν, αφού υπάρχει νομική κάλυψη.
3) Μήπως ζητάει να ελαττωθεί η αναλογία για να μην έχει την «τεράστια» υποχρέωση της εκτύπωσης κάποιων εκατοντάδων βιβλίων, μια και το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας δεσμεύτηκε (επί Νέας Δημοκρατίας)  να εκτυπώνει όλα τα βιβλία που προορίζονται για τα σχολεία της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας;
 
Δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαστε με τα «κατορθώματα» της κυρίας αλλά δεν περιμέναμε την πρώτη φορά που θα ασχολούνταν με την κοινότητα μας να μα άνοιγε τόσο πολύ την καρδιά. Ας της πει κάποιος ότι άλλα είναι τα προβλήματα μας. Η έλλειψη βιβλίων, οι κτιριακές συνθήκες, το εκπαιδευτικό προσωπικό που θέλει ενίσχυση από την Ελλάδα,  το περιεχόμενο των βιβλίων που διδάσκονται στα σχολεία μας και που δηλητηριάζουν με τις ανακρίβειες και τις διαστρεβλώσεις τα δικά μας παιδιά. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: