Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΠΡΟΩΘΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ


http://www.stoxos.gr/2010/09/blog-post_2667.html

Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΚΕΜΑΛ...

Η SANO HALO είναι μια γυναίκα Ποντιακής καταγωγής, που μόλις στα δέκα της χρόνια κατάφερε να επιβιώσει από την «πορεία θανάτου» που εμπνεύστηκε και εφάρμοσε, ταυτόχρονα με τις σφαγές, ο αιμοσταγής ηγέτης των τούρκων Μουσταφά Κεμάλ και αφάνισε περίπου τρία εκατομμύρια ανθρώπων που ανήκαν στις Χριστιανικές κοινότητες των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας, των Αρμενίων και των Ασσυρίων. Έτσι ο Κεμάλ, υπογράφοντας τις μεγαλύτερες Γενοκτονίες στην Ανθρώπινη Ιστορία, δίκαια επονομάστηκε “σφαγέας των λαών” και “Χίτλερ της Ανατολής”.
Η THEA HALO, κόρη της SANO, πήρε την τραγική και αληθινή ιστορία της μητέρας της και μαζί με αυτήν και όλων των αδικοχαμένων ηρώων – μαρτύρων και τις ζωντάνεψε στο βιβλίο της «ΟΥΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ». Με αυτές τις περίπου 500 φλογισμένες σελίδες, που κυριολεκτικά καίνε τη λήθη και πυροδοτούν την ευθύνη και το Χρέος ΟΛΩΝ μας, η (όχι απλά συγγραφέας) αλλά φορέας της Ιστορίας , του Πάθους αλλά και του Οράματος των αδικημένων για δικαίωση, καταφέρνει να υψώσει ένα ακόμα οχυρό, ένα ακόμα ανάχωμα ενάντια στη νέα και χειρότερη γενοκτονία που εδώ και καιρό επιχειρούν τώρα οι απόγονοι και συνεχιστές της βαρβαρότητας του Κεμάλ, οι τούρκοι, ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ.
Την Τετάρτη, 29η Σεπτεμβρίου 2010 και ώρα 19:00, στο Βιβλιοπωλείο RIVERGATE CENTRE, Πάφου 4 στα Λατσιά Λευκωσίας θα έχετε την ευκαιρία να σφίξετε το χέρι της Γυναίκας – παράδειγμα, να συνομιλήσετε μαζί της και να εμπνευστείτε τους δρόμους που οδηγούν ψηλά και που πρέπει να ακολουθήσουμε. Και ας μην ξεχνάμε ότι η εθνοκάθαρση και γενοκτονία από τους τούρκους σε βάρος των Ελλήνων της Κύπρου το 1974, που επίσης αποσιωπάται, πρέπει μαζί με τις άλλες να αναγνωριστεί και αυτή διεθνώς.

Νικόλαος Φ. Αργυρόπουλος, Πρόεδρος του Συλλόγου «ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΚΥΠΡΟΥ 1974»

Δεν υπάρχουν σχόλια: