Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΓΩΓΟΣ ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Ρωσία: "Προτιμότερη η κατασκευή του Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη από τον τουρκικό αγωγό" Εκτύπωση E-mail
15-09-2010 http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=14284&Itemid=138ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΘΡΕΜΕΝΟ ΠΡΩΘΥΠΟΡΓΟ ΜΑΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΒΑΛΑΝ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙ  ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 
ImageΗ Ρωσία ξεκαθαρίζει τις επιλογές της σε ότι αφορά τους πετρελαιαγωγούς: Η κατασκευή του Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη σε σχέση με τον Σαμψούντα-Τσεϊχάν είναι απείρως προτιμότερη δήλωσε ο Νικολάι Τοκάρεφ πρόεδρος του ενεργειακός κολοσσός Transneft. Ο λόγος είναι απλός: Ο πρώτος θα έίναι έτοιμος μέσα σε 18-24 μήνες μετά την έναρξη κατασκευής του και ο δεύτερος θα απαιτήσει τουλάχιστον 60 μήνες και θα κοστίζει εξαπλάσια χρήματα αφού πρέπει να περάσει κάθετα όλα τα βουνά της κεντρικής Τουρκίας. Ο Νικολάι Τοκάρεφ, πριν μερικές ημέρες έχει ανακοινώσει πως οι διαπραγματεύσεις με την Άγκυρα, αναφορικά με την υπογραφή συμφωνίας για την κατασκευή του αγωγού Σαμψούντα-Τσεϊχάν, έχουν καταρρεύσει.
Ταυτοχρόνως, ο Ρώσος αξιωματούχος ανέφερε με νόημα πως το σχέδιο του Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη είναι «ένα πολύ πιο ελκυστικό» σχέδιο για την Μόσχα, για πολλούς λόγους, συμπεριλαμβανομένου και των προτεινόμενων τελών διέλευσης του πετρελαίου. Ακριβώς για τον συγκεκριμένο λόγο η Transneft έχει ως προτεραιότητα το συγκεκριμένο σχέδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: