Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Κάτω από τις τερατουπόλεις, μέσα στα σπλάγχνα της γης ευρίσκονται τα κατάλοιπα του Αιωνίου Ελληνισμού

http://xryshaygh.wordpress.com/2010/09/09/%CE%BA%CE%AC%CF%84%CF%89-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BC%CE%AD%CF%83%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%80/#more-36972
Δημοσιεύθηκε από xryshaygh στο Σεπτεμβρίου 9, 2010
«Το επίσημο κράτος (το ξενόδουλο προτεκτοράτο του Ελλαδιστάν) αδιαφορεί εγκληματικά και συστηματικά για την διαφύλαξη της αρχαιολογικής μας κληρονομιάς. Όταν όμως πρόκειται για την συντήρηση κάποιου μουσουλμανικού τζαμιού ή άλλου άτεχνου κατάλοιπου της βάρβαρης οθωμανικής κατοχής, τα κρατικά κονδύλια ρέουν αφειδώς…»
Κάτω από τους αμέτρητους τόνους τσιμέντου που θεμελιώνει τις σύγχρονες ψυχοπλακωτικές και απάνθρωπες τερατουπόλεις της Πατρίδος μας, βρίσκονται διασκορπισμένα στα σπλάγχνα της Ελληνικής γης τα κατάλοιπα ενός πανάρχαιου και αξεπέραστου Πολιτισμού. Αρχαία ιερά και μνημεία, οικισμοί και οικοδομήματα δεκάδων αιώνων, αγάλματα και αγγεία με ξεχωριστή μέχρι σήμερα τεχνοτροπία, μοναδικά αριστουργήματα της Τέχνης και του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, έρχονται κάθε τόσο στο φως του ήλιου είτε από την αξίνα των αρχαιολόγων, είτε από κάποιο εκσκαφικό μηχάνημα.
Πρόκειται για τα κατάλοιπα ενός Ανώτερου Πολιτισμού που πριν από χιλιάδες χρόνια επινόησε, εξέλιξε και διέδωσε ο Έλλην Άνθρωπος, με γνώμονα πάντοτε την Πίστη του στο Ωραίο και το Αρμονικό και όχι βάσει ωφελιμιστικών ή άλλου είδους κριτηρίων. Δυστυχώς στην σημερινή τεχνοκρατική εποχή μας, μία εποχή που κυριαρχείται από την δικτατορία του Πλούτου, η πλειοψηφία των αρχαίων ευρημάτων που συνεχώς έρχονται στην επιφάνεια έχουν πολύ δυσάρεστη κατάληξη. Αν δεν καταλήξουν σε κάποια χωματερή ως… μπάζα, καταλήγουν στις πλείστες των περιπτώσεων στοιβαγμένα σε κιβώτια αναψυκτικών, στα υπόγεια κάποιας αργόσχολης αρχαιολογικής υπηρεσίας.
Αλλά και οι αρχαιολογικοί τόποι της Πατρίδος μας δεν έχουν διαφορετική αντιμετώπιση. Δεκάδες είναι στον ελλαδικό χώρο οι καταστροφές ή οι βεβηλώσεις πολλών σημαντικών τοποθεσιών, μερικές απ’ τις οποίες έχουν εξαιρετικά ιερό χαρακτήρα. Ενδεικτικά, αναφέρουμε κάποιες από τις πιο θλιβερές περιπτώσεις πρόσφατων σχετικά αρχαιολογικών καταστροφών:
-Ισοπέδωση του πρωτοελλαδικού οικισμού στο λόφο Ζάγανι στην περιοχή των Μεσογείων, χάριν της κατασκευής διαδρόμου προσγειώσεως αεροπλάνων (1997).
-Ολοκληρωτική καταστροφή του Ιερού πεδίου όπου διεξήχθη η Μάχη του Μαραθώνος από τις μπουλντόζες του «Αθήνα 2004», χάριν της κατασκευής Κωπηλατοδρομίου, χρήσιμου μόνο κατά την διάρκεια του εκτρώματος των “Olympic Games” που διεξήχθησαν τον Αύγουστο του 2004.
-Σάρωση με συνοπτικές διαδικασίες μιας ολόκληρης τοποθεσίας 14 τουλάχιστον θέσεων με αρχαιολογικά ευρήματα, χάριν της κατασκευής Ιπποδρομίου, στο Μαρκόπουλο.
-Ισοπέδωση νεκροταφείου στην Κηφισιά με συνεχή χρήση από τον 8ο π.Χ. μέχρι τον 4ο μ.Χ. αιώνα, χάριν της ανεγέρσεως… πολυκατοικίας και παρότι εκκρεμούσε σχετική απαγόρευση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (2002).
-Καταστροφή ελληνιστικού νεκροταφείου στην Χίο από εκσκαφικά μηχανήματα το 2005, χάριν ανεγέρσεως πολυκαταστήματος. Το ντοκουμέντο του αίσχους προβλήθηκε εκτεταμένα από τον τηλεοπτικό δίαυλο Alter και την εκπομπή «Αθέατος Κόσμος».
-Καταστροφή αρχαιολογικών θησαυρών στην Δ. Αρεοπαγίτου, χάριν τού υπό ανέγερσιν Μουσείου Ακροπόλεως, ενός εκτρωματικού «μοντερνιστικού» οικοδομήματος, που ουδεμία συνάφεια έχει προς τον χώρο και την αισθητική του.
Σε όλα τα παραπάνω προσθέτουμε το άλγος στον χώρο του Τύμβου των Σαλαμινομάχων, όπου φυλάσσονται τα οστά των Ηρώων της Ναυμαχίας που πριν 2.500 χρόνια διέσωσε την Ελλάδα και την Ευρώπη από τα ασιατικά στίφη των βαρβάρων. Ο χώρος αυτός, ο τόσο Ιερός για την Ελληνική Ιστορία είναι σήμερα περιφραγμένος και μία πινακίδα μας ειδοποιεί ότι είναι… ιδιωτικός –ενώ σε απόσταση λίγων μέτρων βρίσκεται μία χαβούζα πλοίων! Για να μην παραλείψουμε την πλήρη εγκατάλειψη από πλευράς κρατικών και τοπικών φορέων δεκάδων μνημείων και ιερών στην Αττική (Βραυρώνα, Ραμνούς, Σούνιο, Ακαδημία Πλάτωνος), αλλά και σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια (Βεργίνα, Μυκήνες, Δωδώνη). Και ο κατάλογος των καταστροφών που προκαλούν οι σύγχρονοι οπαδοί του «ες έδαφος φέρειν» δεν έχει τέλος…
Το επίσημο κράτος αδιαφορεί εγκληματικά και συστηματικά για την διαφύλαξη της αρχαιολογικής μας κληρονομιάς. Όταν όμως πρόκειται για την συντήρηση κάποιου μουσουλμανικού τζαμιού ή άλλου άτεχνου κατάλοιπου της βάρβαρης οθωμανικής κατοχής, τα κρατικά κονδύλια ρέουν αφειδώς… Προφανώς, για το ξενόδουλο προτεκτοράτο του Ελλαδιστάν, το ιδεολόγημα της «ελληνοτουρκικής φιλίας» κατέχει βαρύνουσα σημασία σε σχέση με την ανάδειξη του Αρχαίου Ελληνικού μας Πολιτισμού. Αυτή, βεβαίως, η Ύβρις που συντελείται εις βάρος του Παρελθόντος και της Ιστορίας μας θα πληρωθεί κάποτε πολύ ακριβά…
Μα και στον τομέα της Παιδείας, παρατηρείται ο ίδιος και χειρότερος εθνικός κατήφορος. Το Σύστημα ξέρει πολύ καλά πως, διαλύοντας και ποδηγετώντας την Παιδεία, μπορεί να δημιουργήσει άβουλα και άμορφα όντα, χωρίς εθνική συνείδηση και φυλετική ταυτότητα, χωρίς επίγνωση της καταγωγής τους και της μοναδικής πολιτιστικής τους κληρονομιάς. Για τα περισσότερα Ελληνόπουλα (αλλά και για τους ενήλικες), η Αρχαία Ελλάδα φαντάζει ως κάτι μακρυνό και απόμακρο, που ουδεμία σχέση έχει με το σήμερα. Οι αρχαίοι Έλληνες ήρωες και φιλόσοφοι δεν αντιμετωπίζονται ως Πρόγονοί μας, αλλά ως κάποιοι τυχαίοι (και ίσως όχι και… τόσο σημαντικοί) άντρες που έτυχε να γεννηθούν εδώ κατά το παρελθόν.
Ωστόσο, παρ’ όλα τα ανωτέρω αναφερθέντα και παρά τη συστηματική ανθελληνική προπαγάνδα δεκαετιών, οι Ελληνόπαιδες εξακολουθούν να παραμένουν σε υψηλά ποσοστά υπερήφανοι για τον Πολιτισμό και την καταγωγή τους -όπως διαφαίνεται και σε σχετική δημοσκόπηση, όπου ένα ποσοστό της τάξεως του 78.9% ότι η Ελλάδα είναι η κοιτίδα του παγκόσμιου Πολιτισμού, ένα 47,4% ότι ο Ελληνικός Πολιτισμός είναι ανώτερος όλων κ.ο.κ. Οι εγχώριοι γλοιώδεις υποτακτικοί της αμερικανοσιωνιστικής «παγκοσμιοποίησης» φαίνεται ότι έχουν αρκετό δρόμο μπροστά τους μέχρι να πετύχουν την επιχειρούμενη ισοπέδωση των λαών και των εθνικών τους πολιτισμών.
Σε κάθε περίπτωση, αυτό που καθίσταται πρωταρχική ανάγκη, ειδικά στην Πατρίδα μας, είναι η δημιουργία ενός νέου είδους «κρυφού σχολείου». Είναι καθήκον και αποστολή μας, στους ακόμα πιο χαλεπούς καιρούς που επελαύνουν, να διαφυλάξουμε την Γνώση ώστε να την παραδώσουμε ακέραια στις νέες γενιές που θα έρθουν. Μία τέτοια αποστολή επιτελεί όσο είναι δυνατόν και το μικρό τούτο πόνημα. Βασική μας πεποίθηση είναι ότι μόνον όταν γευθούμε το ύδωρ απ’ την Αέναο Πηγή της Αθανασίας, που ουδέποτε έπαυσε να ξεδιψά Ήρωες και Ημιθέους, θα αφυπνισθεί η Αρχαία μας Ψυχή που ζει μέσα στα εσώψυχά μας, αθέλητα κρυμμένη. Και τότε είναι που αγέρωχος ο Γίγας Ελληνισμός θα επανακάμψει, σαρώνοντας κάθε τι το σάπιο και παρακμιακό βρίσκεται στο διάβα του…

Ι. Α.


Δεν υπάρχουν σχόλια: