Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΚΥΠΡΟΣ 1974

50 χρόνια ΕΛΔΥΚ - Οι νέες "Θερμοπύλες" του 1974: Η θυσία και η δόξα στο στρατόπεδο της Λευκωσίας Εκτύπωση E-mail
11-09-2010 20:45:02
ImageΠενήντα χρόνια παρουσίας στην Κύπρο συμπλήρωσε η Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), πολλοί άνδρες της οποίας έπεσαν ηρωϊκά μαχόμενοι κατά την τουρκική εισβολή του 1974 υπερασπιζόμενοι την Κυπριακή Δημοκρατία. Για τα 50χρονα της ΕΛΔΥΚ πραγματοποιήθηκε επετειακή εκδήλωση, στην οποία μίλησαν ο επίκουρος καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Άγγελος Συρίγος, ο δημοσιογράφος Κορνήλιος Χατζηκώστας, ο διοικητής του 4ου ΛΤΦ της ΕΛΔΥΚ το 1974, συνταγματάρχης εν αποστρατεία Λούης Ιωαννίδης και ο ακαδημαϊκός Κώστας Μαυρίδης. Σε χαιρετισμό στην εκδήλωση ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Κώστας Παπακώστας διαβεβαίωσε ότι η Κυπριακή Πολιτεία «« περιβάλλει με στοργή, με θαυμασμό και με εκτίμηση την ΕΛΔΥΚ»«.
Ο κ. Παπακώστας επεσήμανε ότι ««ο σεβασμός για την ΕΛΔΥΚ είναι δεδομένος, επειδή τον έχει κερδίσει επάξια από τον κυπριακό λαό, μέσα από την 50χρονη δράση και ιστορία της, τόσο εν καιρώ πολέμου όσο και εν καιρώ ειρήνης»«.
««Εάν η ΕΛΔΥΚ δεν τηρούσε τη στάση που τήρησε κατά τη βάρβαρη τουρκική εισβολή το 1974, η πρωτεύουσα της Κύπρου, η Λευκωσία, σήμερα θα ήταν κατεχόμενη. Για αυτό και πρόσφατα το Υπουργείο Αμυνας, για πρώτη φορά στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας, τίμησε το φρόνημα και την προσφορά των Αξιωματικών και Υπαξιωματικών της ΕΛΔΥΚ, απονέμοντάς τους Διαμνημόνευση Υπηρεσίας στην Κύπρο μετά σχετικού διπλώματος, κάτι το οποίο θα συνεχίσει να πράττει το Υπουργείο Αμυνας»«, τόνισε ο Κύπριος υπουργός.
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=14204&Itemid=87ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ///////////////////////////////////////////////////////////////////

Δεν υπάρχουν σχόλια: