Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

ΙΔΡΥΜΑ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ(ΙΣΤΑΜΕ) ΓΙΑ “ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ” ΝΗΣΩΝ, ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2010:”…Η Κ.Ε.Δ. διαθέτει σήμερα προς διαχείριση στο χαρτοφυλάκιό της περίπου 598 νησιά πλήρους κυριότητας…”

http://xryshaygh.wordpress.com/2011/02/27/%CE%B7-%C2%AB%CE%BF%CF%81%CE%B3%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B7%C2%BB-%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%B5%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%8A%CE%BA%CE%B1%CF%83/Σε δημοσιεύματα του Τύπου που έκαναν λόγο για πώληση ελληνικών νησιών, απαντά το Ινστιτούτο Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών Ανδρέας Παπανδρέου (ΙΣΤΑΜΕ), αναφέροντας πως δεν πρότειναν ποτέ την πώληση ελληνικών νήσων.
Η μελέτη με τίτλο «Το πολυσύνθετο πρόβλημα αξιοποίησης της δημόσιας ακίνητης περιουσίας» επιδιώκει να αποτυπώσει τα θέματα που αφορούν την ακίνητη περιουσία του δημοσίου και να επισημάνει τα βασικά προβλήματα που παρεμποδίζουν την αξιοποίησή της. Το ΙΣΤΑΜΕ διευκρινίζει ότι ως Ινστιτούτο ερευνών δημόσιας πολιτικής του ΠΑΣΟΚ έχει ως κύριο σκοπό του τη διατύπωση προτάσεων και ιδεών που διευκολύνουν το διάλογο για τη λήψη αποφάσεων προς την κατεύθυνση της προοδευτικής ανάπτυξης της χώρας. Ας δούμε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα της μελέτης (Νοέμβριος 2010) που στοχεύει στην «προοδευτική… ανάπτυξη»: «η Κ.Ε.Δ. διαθέτει σήμερα προς διαχείριση στο χαρτοφυλάκιό της περίπου 598 νησιά πλήρους κυριότητας, ποικίλων μεγεθών, από λίγα στρέμματα έως εκατοντάδες στρέμματα.

Πέραν από ένα μικρό αριθμό αυτών που είναι ήδη παραχωρημένα και αξιοποιούνται για εθνικούς σκοπούς, η υπολειπόμενη μεγάλη πλειοψηφία των εν λόγω νήσων δύναται να αξιοποιηθεί».

Γιατί ακριβώς «διαμαρτύρεται» το ΙΣΤΑΜΕ; Μιλούν ξεκάθαρα για 598 νήσους που στην μεγάλη τους πλειοψηφία μπορούν να «αξιοποιηθούν». Τελικά τίνος ιδέα είναι η αξιοποίηση-πώληση; Της τρόικας ή της μελέτης του ιδρύματος Ανδρέας Παπανδρέου που προηγήθηκε κατά λίγους μήνες; Καταλάβατε τώρα πόσο υποκριτές είναι όταν παρουσιάζουν τον Γιωργάκη να γίνεται «ταύρος» κατά της τρόικας;

Δεν υπάρχουν σχόλια: