Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Τα επικοινωνιακά κόλπα και η (σκληρή) αλήθεια των εγγράφων


Posted by xryshaygh στο Φεβρουαρίου 14, 2011
Δείτε στην εικόνα τι γράφει το “Μνημόνιο 3″ που υπέγραψε η κυβέρνησηΑυτές οι μέρες είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα των διαφορών μεταξύ πολιτικαντισμού και πολιτικής. Είναι μέρες που φαίνεται πως πλησιάζουν οι εκλογές ή τουλάχιστον πως οι εκλογές ετοιμάζονται με γνώμονα τις δημοσκοπήσεις.
Τις αληθινές, φυσικά, δημοσκοπήσεις και όχι αυτές που βγαίνουν στην δημοσιότητα από τους διάφορους δημοσκοπικούς οίκους συμφερόντων. Ως γνωστόν κεντρική είδηση αυτές τις ημέρες στα καθεστωτικά ΜΜΕ είναι η “αντίδραση” των κομμάτων της αντιπολίτευσης απέναντι στις δηλώσεις των διεθνών τοκογλύφων, μια “αντίδραση” που ήρθε συνοδευόμενη από ολόκληρες πτέρυγες της κυβέρνησης. Χαρακτηριστικά τα εξώφυλλα των εφημερίδων με τις κυβερνητικές φυλλάδες να βλέπουν “αναδίπλωση” και “άτακτη υποχώρηση” της τρόικας. Οι δε δεξιές φυλλάδες βλέπουν φόβο του ΠΑΣΟΚ απέναντι στο δικό τους πρόεδρο. Φυσικά, όπως ήταν παντελώς αναμενόμενο, όλα αυτά δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα θεατρικό που ήταν μάλιστα προσυμφωνημένο.
Σύμφωνα λοιπόν με τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου: «Η κυβέρνηση επανειλημμένως έχει τοποθετηθεί για την ανάγκη αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας. Για τη λήψη αυτών των αποφάσεων μόνη αρμόδια είναι η κυβέρνηση» Κοινώς, το μόνο που πραγματικά πείραξε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ήταν το ότι την ανακοίνωση των αποφάσεων έπρεπε να την κάνει η κυβέρνηση και όχι οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ. “Λάβρη” και η “μείζονα αντιπολίτευση” της ΝΔ εναντίον της κυβερνήσεως, μάλλον για τον ίδιο λόγο, αφού επί της ουσίας αυτά που είπε το ΔΝΤ τα είχε προτείνει η ίδια πριν λίγο καιρό.
Ο πραγματικός τραγέλαφος έρχεται όμως, για άλλη μία φορά, από το τηλεπτώμα του ΛΑ.Ο.Σ που μετά την ψήφιση του μνημονίου εναντίον “πατρός τε και μητρός” έρχεται να σηκώσει την σημαία της “αντίστασης” εναντίον του μνημονίου, αποθέτοντας ελπίδες στην αδύνατη μνήμη μερικών. Φυσικά όλα τα παραπάνω συνιστούν ένα επικοινωνιακό τρικ και μόνο, αφού οι ψηφίσαντες το μνημόνιο θα έπρεπε να ξέρουν είτε διαβάζοντας το κείμενο, είτε από γνώση της ιστορίας του ΔΝΤ ότι έχουν ήδη συναινέσει στο ξεπούλημα, ενώ οι μη ψηφίσαντες οφείλουν να κρύψουν την υποκρισία της σιωπηλής, μέσω αδράνειας, συναίνεσης τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: