Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011



Την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Πεδίο Βολής Αρμάτων στο Λιτόχωρο, βολή, με άρμα Leopard 2 A4 στο οποίο έχει τοποθετηθεί πυροβόλο 105 χιλιοστών, αντί του πυροβόλου των 120 χιλιοστών που φέρει από την κατασκευάστρια εταιρία.

Η τροποποίηση έγινε κατόπιν τεχνικής μελέτης και εργασιών τοποθέτησης, από το 304 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσεως σε μικρό αριθμό αρμάτων τα οποία θα δοθούν στις Ίλες Πεδίων βολής Αρμάτων στην Ξάνθη και στο Λιτόχωρο για την εκπαίδευση των πληρωμάτων αρμάτων. Η βολή που πραγματοποιήθηκε ήταν το επιστέγασμα των διαδικασιών ελέγχου της λειτουργικότητας της μετατροπής. Με την ολοκλήρωση των δοκιμών και την πιστοποίηση της πλήρους λειτουργίας των συστημάτων του άρματος, θα μπορεί να γίνει αυτή η τροποποίηση. Με αυτόν τον τρόπο, τα πληρώματα των Μονάδων Τεθωρακισμένων που είναι εξοπλισμένα με άρματα τύπου LEOPARD 2 A4, θα εκπαιδεύονται στην διαδικασία εκτελέσεως επιχειρησιακών βολών, καταναλώνοντας πυρομαχικά 105 χιλιοστών , με σημαντικό οικονομικό όφελος.

Τα τροποποιημένα Άρματα εφ’ όσον απαιτηθεί σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και με το ελάχιστο κόστος, μπορούν να επανέλθουν στην αρχική τους κατάσταση με την τοποθέτηση του συγκροτήματος του πυροβόλου 120 χιλιοστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: