Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Τα "παράσιτα" που φωτογράφιζαν τους διαδηλωτές κατά της κάρτας του πολίτη


http://www.elora.gr/portal/orthodoxy/6--/2860--qq-

E-mail Εκτύπωση PDF
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ
SYNTAGMA FOTO 1Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει η "Ελεύθερη Ωρα", η συγκέντρωση κατά της "κάρτας του πολίτη" ήταν «κυκλωμένη» από «περίεργους» τύπους, που κατέγραφαν κυρίως άτομα. Από τα VHF, όλες οι συχνότητες ήταν άλλωστε πιασμένες και οι εντολές έδιναν και έπαιρναν.
Γράφει στο ρεπορτάζ η εφημερίδα: Τα «παράσιτα» που έκαναν κάποιοι, δεν έπιασαν. Κι έτσι, βγήκαμε στη γύρα για να δούμε τι συμβαίνει, καθώς οι αναφορές για τη δράση των παρακρατικών μηχανισμών, ήταν λίαν ανησυχητικές. Τελικά, λόγω της ανικανότητας των μηχανισμών, η δουλειά μας αποδείχθηκε λίγο ευκολότερη απ' ό,τι περιμέναμε. Το αποτέλεσμα: η περιφρούρηση εντόπισε αμέσως τα περισσότερα από τα άτομα (φορούσαν ακουστικά) που προέβαιναν στη φωτογράφηση των μετεχόντων στο συλλαλητήριο.
Θέλει να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει
Από την Πανεπιστημίου, ομάδα 20 ατόμων έφτασε στο Σύνταγμα (άφησαν πίσω τους τέσσερα άτομα) και ακροβολίστηκε περιμετρικά της συγκέντρωσης. Η πληροφορία από την περιφρούρηση ήταν ότι άτομα με φωτογραφικές μηχανές, «αποθανάτιζαν» τους πάντες, με ιδιαίτερη έμφαση, στους. φωτογράφους (!) που κάλυπταν το γεγονός! Ύαινες. Δεν φωτογράφιζαν πανοραμικά: εστίαζαν σε πρόσωπα, ΠΡΟΣΟΧΗ, ΕΣΤΙΑΖΑΝ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΑ. Τους ακολουθήσαμε πολλή ώρα και δεν αποτύπωναν γεγονότα και δράσεις, ούτε το πυκνό πλήθος, αλλά πρόσωπα, όσα περισσότερα μπορούσαν, παριστάμενων Ελλήνων πολιτών. Δεν πλησίασαν καν στην εξέδρα, να φωτογραφίσουν τους ομιλητές. Η στόχευσή τους ήταν συγκεκριμένη. Μετέτρεψαν έτσι την Πλατεία Συντάγματος, σε μια τεράστια ανοικτή κατακόμβη. Η «Επιχείρηση Φακέλωμα» των Ελλήνων ορθοδόξων χριστιανών, βρίσκεται σε εξέλιξη.
Οι κινήσεις τους ήταν περιμετρικές της συγκέντρωσης και ακολουθούσαν συγκεκριμένες διαδρομές, σε τακτά διαστήματα. Ήταν όντως πολύ προβλέψιμοι, πολύ νευρικοί και εξόφθαλμα ερασιτέχνες, τόσο που έκαναν μάλιστα «μπαμ» στα μάτια της περιφρούρησης. Ήταν δηλαδή παραπάνω από εμφανές, ότι εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία. Κλασικές φιγούρες . Όλοι με σακίδια στην πλάτη, αδυνατούσαν ως φαίνεται να καταλάβουν ότι γίνονται αντιληπτοί από όλες τις πάντες, τουλάχιστον από όσους στελέχωσαν την Κυριακή την (υποδειγματική) περιφρούρηση, μόνο και μόνο λόγω της εμφάνισης. Η έλλειψη εκπαίδευσης, ήταν και είναι παραπάνω από φανερή, όπου κι αν τους δούμε...
Δεν θα περάσει ο ολοκληρωτισμός
SYNTAGMA FOTO 2
Δυστυχώς, όλοι αυτοί δεν σταμάτησαν να «εργάζονται» για περίπου δύο ώρες. Ρωτήσαμε φωτογράφους που παρίστανται σε ανάλογες εκδηλώσεις και μας είπαν ότι αυτούς, τους έβλεπαν για ΠΡΩΤΗ φορά. Σημειωτέον, ότι τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, με την εξαίρεση του Reuters, που είναι διεθνές, δεν είχαν στείλει ανθρώπους. Είχε, άλλωστε, πέσει γενικότερο «σιωπητήριο». Χαρακτηριστικά είναι τα όσα ειπώθηκαν και γράφτηκαν, για μερικές εκατοντάδες «φανατικών». Έτσι αντιλαμβάνεται ο «προοδευτικός» Τύπος τους Έλληνες ορθόδοξους.
Μέχρι και τον ποδηλάτη που πέρασε από την κάτω μεριά της Πλατείας, φωτογράφισαν πολλαπλώς. Γιαγιάδες, παιδιά, νεολαίους, τους είδαμε να βάζουν στα κάδρα τους, τους πάντες. Ελλάδα, εν έτει 2011. Η Δημοκρατία δοκιμάζεται, από ανεξέλεγκτους μηχανισμούς. Ελπίζουμε, ο κ. Παπουτσής και ο κ. Οικονόμου, να έχουν κάτι να πουν επί τούτου. Γιατί θα ρωτηθούν και μάλιστα, στη Βουλή, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Ο ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. Αυτό, ας το έχουν κατά νου, όσοι συστηματικά παραβιάζουν το Σύνταγμα. Γιατί, ως εδώ και μη παρέκει.
Ψυχραιμία και αγωνιστική δράση
Έλληνες πολίτες, ψυχραιμία. Ο τόπος έχει περάσει και χειρότερα, πολύ χειρότερα. Απαιτείται εθνική ενότητα, για να αντιμετωπίσουμε την αντιδημοκρατική λαίλαπα που πλήττει τον τόπο μας. Οι θεσμοί τους οποίους επί σειρά ετών εμπιστευτήκαμε, δεν υπηρετούν πια τον πολίτη, αλλά τη Νέα Τάξη Πραγμάτων και την παγκόσμια διακυβέρνηση. Κάτι σημαδιακό: στο χθεσινό ψήφισμα για την κάρτα του πολίτη, αναγράφεται μεταξύ άλλων το εξής: «Δεν παραλαμβάνουμε την κάρτα, με την οποία πολιτογραφούμαστε στο παγκόσμιο κράτος, ούτε εκχωρούμε στις αρχές το δικαίωμα να μας παρακολουθούν. Ας το κάνουν παράνομα, όπως μέχρι τώρα». Οι φύλακες γρηγορούν.
Οι φωτογραφίες που δημοσίευσε ΚΑΤ' ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ στο φύλλο της Τρίτης η "Ελεύθερη Ωρα", επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές. Εμείς, δεν έχουμε τίποτα περισσότερο να πούμε, παρά να επισημάνουμε ότι δεν θα ανεχθούμε την τυραννία και να φωνάξουμε, κοιτώντας προς τη μεριά του υπουργείου (δήθεν) Προστασίας του Πολίτη: ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ.

Last call...
 
Προς παρακρατικούς μηχανισμούς, ενταύθα: δεν είναι η πρώτη φορά που επισημαίνουμε ανάλογες αντισυνταγματικές δραστηριότητες. Δυστυχώς, το φαινόμενο έχει παρατηρηθεί κατ' επανάληψη. Αν όμως αυτή τη φορά δεν πάρουμε και δη σύντομα ικανοποιητική απάντηση, η «αράχνη» από τα πρόσωπα θα φύγει και οι φωτογραφίες, θα αναδημοσιευτούν. Και κάτι ακόμα: την επόμενη φορά κύριοι των παρακρατικών μηχανισμών, χρησιμοποιείστε δορυφόρο. Εξάλλου, οι «φίλοι» σας, στους οποίους τόσο πρόθυμα απολογείστε και εκθέτετε τις όποιες «αδυναμίες» μας, θα είναι σίγουρα διατεθειμένοι να σας τον παραχωρήσουν, ακόμα και αφιλοκερδώς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: