Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Πολυμέτωπη επίθεση από την ΕΔΕΚ

http://www.sigmalive.com/simerini/politics/reportaz/335396ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ///////////////////////////////////////////////////////////////

| Εκτύπωση | 13/12/2010 | Της Μικαέλλας Λοίζου

Πολυμέτωπη επίθεση κατά της Κυβέρνησης εξαπέλυσε χθες η ΕΔΕΚ, στο πλαίσιο του Προγραμματικού Συνεδρίου της, με άξονες την οικονομία, το Κυπριακό και την εσωτερική διακυβέρνηση. Το Κίνημα στοχοποίησε ως υπαίτιους της κακής διαχείρισης των μειζόνων προβλημάτων τόσο το Προεδρικό, όσο και τα δύο συγκυβερνώντα κόμματα ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ, στάση που καταδεικνύει την προσπάθεια κεφαλαιοποίησης της υφιστάμενης πολιτικής κατάστασης εις βάρος των δύο κομμάτων από μέρους της ΕΔΕΚ, κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών.
Ο Πρόεδρος του Κινήματος Γιαννάκης Ομήρου κατήγγειλε, κατά την ομιλία του, ότι, απέναντι στα προβλήματα της οικονομίας, Κυβέρνηση και συγκυβερνώντες «επέλεξαν για μήνες ρόλο παρατηρητή, συζητούσαν, διαβουλεύονταν, σχολίαζαν, χωρίς να κάνουν ουσιαστικά τίποτα. Όπως εξήγησε, το δημοσιονομικό πλεόνασμα του 3,5% κατέληξε σε έλλειμμα 6,5%, ενώ το δημόσιο χρέος από 48,4% του ΑΕΠ, ξεπέρασε το 63%. Παρουσίασε, παράλληλα, τα αρνητικά στοιχεία του ρυθμού ανάπτυξης, του πληθωρισμού και της ανεργίας, τονίζοντας ότι η περισσότερη ανησυχία δημιουργείται από την απόγνωση των νέων, που δεν μπορούν να βρουν δουλειά και την αβεβαιότητα των εργαζομένων για το μέλλον τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: