Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Πρώτιστο καθήκον η εθνική επιβίωση

http://www.sigmalive.com/simerini/politics/reportaz/340794

| Εκτύπωση | 30/12/2010 |

«Θα είμαστε ανάξιοι, θα είμαστε μια καταραμένη γενιά εάν επί των ημερών μας ο κυπριακός Ελληνισμός χαθεί από αυτά τα χώματα», δήλωσε χθες ο Πρόεδρος του Κ.Σ. ΕΔΕΚ, προσθέτοντας ότι πρώτιστο καθήκον είναι η φυσική και η εθνική επιβίωση του κυπριακού Ελληνισμού. Επισκεπτόμενος το στρατόπεδο «Κωστάκη Παντελίδη», ο Γιαννάκης Ομήρου εξέφρασε βαθιά εκτίμηση στους εθνοφρουρούς. «Σας αξίζουν διπλά συγχαρητήρια, γιατί σε μια περίοδο κρίσης αξιών της κυπριακής κοινωνίας, όπου εκκολάφτηκε και το διαβόητο φαινόμενο της φυγοστρατίας, εσείς επιλέξατε να υπηρετήσετε τη θητεία σας στην Εθνική Φρουρά», είπε.
Ο κ. Ομήρου ανέφερε, επίσης, ότι όσο συνεχίζεται η κατοχή, όσο η τουρκική απειλή είναι παρούσα, «είμαστε υποχρεωμένοι να διατηρούμε ισχυρές ένοπλες δυνάμεις στην Κύπρο και βεβαίως και σε επιχειρησιακή σύζευξη με τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, γιατί η Ελλάδα είναι ο φυσικός σύμμαχος του κυπριακού Ελληνισμού». Ο κυπριακός Ελληνισμός, συνέχισε, είναι τμήμα του ευρύτερου έθνους. «Μπορεί να έχουμε διαφορετικές κρατικές οντότητες, αλλά αποτελούμε τμήμα του ελληνικού έθνους και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνά κανένας», συμπλήρωσε.
Ο κ. Ομήρου ανέφερε ότι «ο τουρκικός κατοχικός στρατός και η υποχείρια τουρκοκυπριακή ηγεσία απαγόρευσαν στους εγκλωβισμένους μας να εκκλησιαστούν την ημέρα των Χριστουγέννων, αφαίρεσαν τα άμφια από τους ιερείς μας εκεί και προσπάθησαν να εξουθενώσουν και τις τελευταίες δεκάδες εγκλωβισμένων μας που παραμένουν ριζωμένοι στην κατεχόμενή μας γη για να διατηρήσουν εκεί τον Ελληνισμό». Θα είμαστε ανάξιοι, θα είμαστε μια καταραμένη γενιά εάν επί των ημερών μας ο κυπριακός Ελληνισμός χαθεί από αυτά τα χώματα, τόνισε. Γι΄ αυτό, το πρώτιστο καθήκον είναι η φυσική και η εθνική επιβίωση του κυπριακού Ελληνισμού. Και αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να φεύγει από κάθε Έλληνα Κύπριο, ιδιαίτερα αυτές τις μέρες, της περισυλλογής, της αναδρομής στο παρελθόν και της ανατένισης προς το μέλλον, υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: