Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Πάνε για αναγνώριση τουρκικής μειονότητας στην Θράκη!


http://xryshaygh.wordpress.com/2010/12/10/%CF%80%CE%AC%CE%BD%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%BD%CF%8E%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CE%BD%CF%8C/

Posted by xryshaygh στο Δεκεμβρίου 10, 2010
Σε πλήρη αντίθεση με την αρχή της αμοιβαιότητας της Συνθήκης της Λωζάννης, η απόφαση που έλαβε την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010, η -υπό τουρκική προεδρία- Επιτροπή των Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, την περασμένη Παρασκευή στο Στρασβούργο. Καμμία αντίδραση από πλευράς Ελλάδας! Ο σκοπός της αποφάσεως είναι συγκεκριμένος και όχι γενικός και αφηρημένος. Θέλουν και απαιτούν να έχουν την δυνατότητα οι ενώσεις των μουσουλμάνων να αποκαλούνται τουρκικές και η Ελλάδα (η επίσημη Ελλάδα των εκάστοτε κυβερνήσεων) δεν εξέφρασε αντίρρηση! Είναι φανερό ότι μας ετοιμάζουν ένα νέο Κοσσυφοπέδιο στην Θράκη και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο τούρκος πρόξενος που διορίστηκε εκεί προηγουμένως υπηρετούσε στο Κοσσυφοπέδιο
Μη ξεχνάμε εξάλλου ότι δημόσια, στην διάρκεια της επισκέψεώς του ο Ερντογάν ένα από τα επίσημα αιτήματα που έθεσε ήταν η αναγνώριση τουρκικής μειονότητας. Διαβάσαμε σχετικά με το θέμα και κανένας δυστυχώς δεν διέψευσε το παρακάτω:
«Ελευθεροτυπία, Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010, Επιβάλλουν αναγνώριση όλων των μειονοτικών ενώσεων: Η απόφαση πάρθηκε και θα ανακοινωθεί μετά την παρέλευση 15νθημέρου, ύστερα από την εξέταση της συμπεριφοράς της χώρας μας στην εκτέλεση των καταδικαστικών αποφάσεων του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στις υποθέσεις: Μπεκίρ Ούστα κατά της Ελλάδας και Τουρκική Ενωση Ξάνθης κατά της Ελλάδας. Πλήρως ευθυγραμμισμένη με τις a priori, σχετικές, αποφάσεις της επιτροπής βρέθηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία, ο επικεφαλής της οποίας διαβεβαίωσε το Σώμα ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη προχωρήσει στην αναγνώριση δεκάδων μειονοτικών ενώσεων στην Ελλάδα, που άλλες φέρουν την ένδειξη «τουρκικός» και άλλες όχι. Ν. ΡΟΥΣΣΗΣ»
Σύμφωνα λοιπόν με τους επίσημους εκπροσώπους της Ελλάδας αναγνωρίζουμε σωματεία με την ονομασία «τουρκικά» και αυτό όταν υπάρχει απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας, του Αρείου Πάγου, για την περίπτωση της τουρκικής ένωσης Ξάνθης, που θεωρεί την ονομασία αυτή παράνομη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: