Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Βολές της πλατφόρμας εναντίον Ε/κ και Τουρκίας

http://www.sigmalive.com/simerini/politics/reportaz/366463

| Εκτύπωση | 23/03/2011 | Του Γιάννου Χαραλαμπίδη

Στην πλατεία του Λουξεμβούργου, έξω από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μοίρασαν φυλλάδια 15 Τουρκοκύπριοι, ως αντιπροσωπία της πλατφόρμας των συντεχνιών και άλλων φορέων, που οργάνωσαν, προσφάτως, τις εκδηλώσεις στα κατεχόμενα και προκάλεσαν το θυμό του Ταγίπ Ερντογάν επειδή στράφηκαν εναντίον ακόμη και αυτής της Τουρκίας. Το κεντρικό μήνυμά τους ήταν ότι «χάνονται», αφού βρίσκονται μεταξύ των συμπληγάδων, που σχηματίζονται αφενός από τους Ελληνοκύπριους και αφετέρου από την Τουρκία και τους εποίκους, οι οποίοι φθάνουν τις 670 χιλιάδες!

Το πρόβλημα

Ο Γενικός Γραμματέας του Συνδικάτου των Τουρκοκύπριων εκπαιδευτικών, Σενέρ Ελτσίν, με δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους υποστήριξε ότι η θέση των Τ/κ είναι δύσκολη διότι είναι στριμωγμένοι μεταξύ των Ε/κ από τη μια και της Τουρκίας από την άλλη, ενώ, πρόσθεσε, οι Τ/κ δεν έχουν οφέλη από την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ. Στη γραπτή ανακοίνωσή τους, οι Τ/κ της Πλατφόρμας τονίζουν ότι βρίσκονται παγιδευμένοι αφενός από τους Ε/κ, που δεν θέλουν να μοιραστούν την Κυπριακή Δημοκρατία μαζί τους και από την Τουρκία, η οποία προωθεί συνεχώς τον εποικισμό. Κάνουν αναφορά στο ζήλο, τον οποίο δείχνουν οι κατακτητές με το συνεχή εποικισμό της Κύπρου που τους μετατρέπει σε μειονότητα. Ο κ. Ελτσίν τόνισε χαρακτηριστικά ότι, από τις 800 χιλιάδες πληθυσμού των κατεχομένων, μόνο οι 130 είναι Τ/κ.
Πρόθεση για λύση

Οι Τ/κ της Πλατφόρμας έλαβαν μέρος χθες σε έκθεση φωτογραφίας που οργανώνει το ΑΚΕΛ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με τίτλο «οι Κύπριοι μαζί μπορούν να δημιουργήσουν ένα κοινό μέλλον». Ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ο οποίος είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο. Σύμφωνα με τον κ. Κυπριανού, ο κ. Μπαρόζο εξέφρασε τη δέσμευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να βοηθήσει στη λύση του Κυπριακού, ενώ ο ΓΓ του ΑΚΕΛ επανέλαβε την πρόθεση του κόμματός του και της Κυβέρνησης για λύση το συντομότερο δυνατό επί τη βάσει αρχών. Ακόμη, ο κ. Κυπριανού είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Ομάδας, Μάρτιν Σουλτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: