Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Προτροπές «ειρήνης» για τους αναρχοκομμουνιστές τρομοκράτες, απειλές και καταδίκες για τους εθνικιστές


Αναρτήθηκε από τον/την xryshaygh στο Μαρτίου 17, 2011
“Δήλωση Παπουτσή για τρομοκρατία : «Επιτρέψτε μου από αυτό εδώ το βήμα της Βουλής, σε όλους εκείνους τους νέους που ερωτοτροπούν με τη βία και εκστασιάζονται με την ιδέα της κατατρομοκράτησης της κοινωνίας να στείλω ένα καθαρό μήνυμα: θα τους έλεγα να αφοπλιστούν. Να αφήσουν τα όπλα. Να αφήσουν τη βία. Γιατί η ζωή είναι δική τους…» Θυμάστε ποτέ τον κ. Παπουτσή να καλεί τους κατοίκους της Κερατέας να αφήσουν τις κινητοποιήσεις λέγοντας τους ότι υπάρχει και ο διάλογος; Aντιθέτως τους στέλνει τα ΜΑΤ για συλλήψεις, αφού τους ψεκάσoυν με χημικά, όπως και με τους εθνικιστές. Θυμάστε ποτέ τον κ. Παπουτσή να μιλάει κατά τέτοιον τρόπο για τους εθνικιστές;”
Για την υπόθεση της τρομοκρατίας στην Ελλάδα έχουμε αναφερθεί εκτενώς σε προηγούμενα άρθρα μας, με τις εξελίξεις να επιβεβαιώνουν τη θέση μας πάνω στο ζήτημα, ότι δηλαδή πάντοτε σε μία κρίσιμη χρονική στιγμή υπάρχουν συλλήψεις μελών τρομοκρατικής οργάνωσης με σκοπό τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης. Ο αποπροσανατολισμός αυτός δεν έχει να κάνει μόνο με την χρονική υπερκάλυψη του θέματος, που αυτομάτως θέτει εκτός δελτίου άλλες ειδήσεις (αυτές που θέλουν να αποκρύψουν ή να περάσουν στα “ψιλά”), αλλά και με την στρεβλή παρουσίαση των γεγονότων ώστε να πειστεί ο ελληνικός λαός ότι τελικά υπάρχει οργανωμένο κράτος που δρα αποτελεσματικά και προστατεύει τη ζωή των πολιτών. Στο θέμα αυτό αρκεί να υπενθυμίσουμε ότι τα μέλη των τρομοκρατικών οργανώσεων που συλλαμβάνονται κατά καιρούς μάς εμφανίζονται πάντοτε ως οι άνθρωποι που βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας, επομένως η σύλληψη τους συνεπάγεται, ή θα πρέπει να συνεπάγεται, σε εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης και παύση των δραστηριοτήτων της.
Αυτό όχι μόνο δε συμβαίνει, αλλά ήδη από το 2004 -χρονιά που υποτίθεται ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εξάρθρωσε δια παντός την τρομοκρατία- μέχρι σήμερα έχουμε αλλεπάλληλες συλλήψεις, αλλά και αλλεπάλληλα κρούσματα τρομοκρατικής βίας, πράγμα που σημαίνει ότι οι αληθινοί παρακινητές της όλης υπόθεσης χαίρουν υψηλής προστασίας και κάλυψης από το κράτος, αφού εξακολουθούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι. Θα ήταν αστείο να πιστεύαμε ότι τα συγκοινωνούντα δοχεία των τρομοκρατικών οργανώσεων δεν προέρχονται από την ίδια ομάδα ατόμων και ότι δημιουργούνται συνεχώς νέοι πυρήνες κρούσης, άσχετοι ο ένας με τον άλλον. Σαφώς οι συλληφθέντες που βλέπουμε κατά καιρούς στις οθόνες μας είναι το αναλώσιμο πρόσχημα, οι χρήσιμοι ηλίθιοι που πίσω από τις πλάτες τους κρύβεται κάτι πολύ βαθύτερο και σημαντικότερο από την δήθεν επανάσταση ενός 22χρονου.
Σχετικά με το θέμα της τρομοκρατίας αλλά και γενικότερα της φιλοσοφίας που επικρατεί γύρω από το ζήτημα θεωρούμε ότι πέραν της ανοχής που δείχνει το κράτος, υπάρχει και μία στάση υποχωρητική, φαινομενικώς ανεξήγητη που φανερώνει αδυναμία. Έχουμε μια κυβέρνηση που δείχνει ευφυέστατα ευρηματική όσον αφορά τη διατήρηση της εξουσίας, που είναι εξαντλητικά αυστηρή ως προς την επιβολή του φορολογικού νόμου για τη συγκομιδή κερδών, που δρα προκλητικά αντισυνταγματικά όποτε πιστεύει ότι πρέπει να θέσει έναν πολιτικό αντίπαλο εκτός παιχνιδιού κλπ. Με λίγα λόγια έχουμε μια κυβέρνηση που όταν πρόκειται για τη διατήρηση οικονομικών κι άλλων συμφερόντων δρα αποτελεσματικά και άμεσα. Από την άλλη όμως η ίδια κυβέρνηση δείχνει “αδυναμία” και παράλογες καθυστερήσεις όταν το θέμα έρχεται στην προσφορά κοινωνικών υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων είναι και η αστυνόμευση και η προστασία των πολιτών.
Η διαφορά αντιμετώπισης γίνεται αντιληπτή όχι μόνο από τα ίδια τα γεγονότα, αλλά και από τις δηλώσεις των αρμόδιων υπουργών. Παραθέτουμε αυτούσια την πρόσφατη δήλωση του κ. Παπουτσή, που ενώ το αίμα των δύο νεκρών αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ είναι ακόμη νωπό, αυτός ανοίγει “διάλογο” με τους τρομοκράτες, δίνοντας τους μάλιστα και χρήσιμες συμβουλές: “Επιτρέψτε μου από αυτό εδώ το βήμα, από το βήμα της Βουλής, σε όλους εκείνους τους νέους που ερωτοτροπούν με τη βία και εκστασιάζονται με την ιδέα της κατατρομοκράτησης της κοινωνίας να στείλω ένα καθαρό μήνυμα: θα τους έλεγα να αφοπλιστούν. Να αφήσουν τα όπλα. Να αφήσουν τη βία. Γιατί η ζωή είναι δική τους. Η ελπίδα είναι μπροστά. Μπορούν να κερδίσουν τη ζωή μέσα από τη συνολική προσπάθεια. Μέσα από τις ατομικές δεξιότητες του καθένα. Μπορούν με την αγάπη και τη βοήθεια των φίλων και της οικογένειάς τους να κερδίσουν ένα καλύτερο μέλλον. Και η κοινωνία, η πολιτεία, είναι εδώ ακριβώς για να βοηθήσει εκείνους , όπως είναι εδώ για να βοηθήσει ολόκληρη την ελληνική νεολαία». Και κατέληξε ο κ. Παπουτσής λέγοντας: «Όσους έχουν στην κατοχή τους όπλα προετοιμαζόμενοι για την «επανάσταση, θέλω να τους καλέσω ευθέως να αφήσουν τα όπλα και τα εκρηκτικά. Να βασισθούν στη δύναμη των ιδεών και στις αξίες του δημοκρατικού πολιτεύματος. Να γνωρίσουν την αξία του οργανωμένου πολιτικού αγώνα, που μπορεί να εκφράσει κοινωνικές δυνάμεις και να δώσει ώθηση στην κοινωνία”.
Αυτά είναι τα λόγια ενός ανθρώπου που πληρώνεται με αστρονομικά ποσά για να προστατεύει τους Έλληνες. Θαυμάστε αποφασιστικότητα! Θυμάστε ποτέ τον κ. Παπουτσή να καλεί τους κατοίκους της Κερατέας να αφήσουν τις κινητοποιήσεις λέγοντας τους ότι υπάρχει και ο ώριμος διάλογος; Όχι, αντιθέτως τους στέλνει τα ΜΑΤ για να τους συλλάβει, αφού τους ψεκάσει πρώτα με χημικά. Θυμάστε ποτέ τον κ. Παπουτσή να μιλάει κατά τέτοιον τρόπο για τους εθνικιστές; Όχι, γιατί με τους εθνικιστές δεν υπάρχει διάλογος, για τους εθνικιστές δεν υπάρχουν δικαιώματα. Για τους εθνικιστές υπάρχουν μόνο καταδίκες και χρηματικά πρόστιμα, όπως προστάζει ο αντιρατσιστικός νόμος.

Αρνούμαστε να πιστέψουμε στη “δύναμη των ιδεών τους και στις αξίες του δημοκρατικού τους πολιτεύματος” γιατί οι ιδέες τους είναι το χρήμα και οι αξίες τους σάπιες. Όσο για τη δημοκρατία τους…με δύο μέτρα και δύο σταθμά δεν είναι δημοκρατία…

Δεν υπάρχουν σχόλια: