Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΝΟΜΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ



Η Κυπριακή Πολιτεία με τον πιο επίσημο τρόπο επιδεικνύει τον αδιάκριτο και ρατσιστικό διαχωρισμό μεταξύ των «δικών της» παιδιών και των «άλλων»! Σε μια προμελετημένη απόφαση, ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, που είναι Ημικρατικός Οργανισμός (και από το 2008 υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας), διέκοψε την ετήσια χορηγία προς τους φοιτητές του ΕΦΑΕΦΠ (ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ Αθήνας, ΠΕΟΦ Θες/νίκης, ΑΦ Έπαλξη Παν. Κύπρου, ΦΛΟΓΑ Πάτρας, Tόλμη Ιωαννίνων και ΑΣΠΙΣ Ηρακλείου), για τον αβάσιμο λόγο πως οι εν λόγω φοιτητικές παρατάξεις δεν ανήκουν στην ΠΟΦΕΝ!

Γελοίο επιχείρημα και μεγάλο ατόπημα του ΟΝΕΚ:

1) Στην ΠΟΦΕΝ δεν ανήκουν φοιτητικές παρατάξεις, αλλά φοιτητικές Ενώσεις. Εφ΄ όσον οι τοπικές φοιτητικές ενώσεις, στις οποίες δραστηριοποιούνται οι παρατάξεις του ΕΦΑΕΦΠ είναι μέλη της ΠΟΦΕΝ (αν και με νομικές ατασθαλίες), ΔΕΝ τίθεται θέμα διακρίσεων ως προς την ετήσια χορηγία.

2) Από πότε το ΔΣ του ΟΝΕΚ επιβάλλει διακρίσεις ως προς την ισότιμη μεταχείριση των μελών του Συμβουλευτικού Σώματος; Βάσει του Νόμου ίδρυσης του ΟΝΕΚ (Μέρος ΙΙ, παρ. 6, 1994), ο ΟΝΕΚ οφείλει να προάγει την πρόοδο και την ευημερία ΟΛΩΝ των νέων της Κύπρου και «την παροχή ευκαιριών σε ΟΛΟΥΣ τους νέους και στις οργανώσεις τους για συμμετοχή και για ανάληψη ευθύνης στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη και πρόοδο της κοινότητας τους και του τόπου τους γενικότερα».

3) Να σημειωθεί πως ως εκλογική δύναμη, ο ΕΦΑΕΦΠ αν και συγκριτικά μεγαλύτερος από άλλες κομματικές παρατάξεις, η χοηρηγία που ελάμβανε μέχρι τώρα ήταν σε σχέση με τους άλλους πενιχρή!

4) Στο παρελθόν, ο ΟΝΕΚ και πάλιν παράνομα επεχείρησε τον οικονομικό στραγγαλισμό των αυτόνομων φοιτητών, με τη δικαιολογία ότι προάγουν επικίνδυνες απόψεις στο Κυπριακό (!!), όμως με την άσκηση νομικών πιέσεων, η χορηγία (αν και με 2 χρόνων καθυστέρηση) αποκαταστάθηκε.

Το οικονομικό σκάνδαλο των κομματόσκυλων του ΟΝΕΚ έχει αναστατώσει τις φοιτητικές κοινότητες. Σε σχετικό δελτίο Τύπου, ο ΕΦΑΕΦΠ διευκρινίζει πως «απέχει από τις συνεδρίες της ΠΟΦΕΝ λόγω της διαφωνίας του με τη «λύση» ομοσπονδίας στο Κυπριακό, η οποία προνοείται από το καταστατικό της Ένωσης και εντελώς αντιδημοκρατικά αποκλείει από τους κόλπους της τους φοιτητές, που διαφωνούν με την εν λόγω «λύση».

Και καταγγέλει:

«Ο Οργανισμός Νεολαίας, λοιπόν, απεφάσισε εντελώς ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ, χωρίς να σεβαστεί τη δική μας άποψη και το δημοκρατικό μας δικαίωμα να διαφωνήσουμε με την ομοσπονδία, ότι η ετήσια χορηγία δεν θα επιδίδεται πλέον στον ΕΦΑΕΦΠ, διότι απέχει από τις συνεδρίες της ΠΟΦΕΝ!».

Τα σχόλια είναι περιττά.

Το πιο υγειές κομμάτι της νεολαίας μας, οι αυτόνομοι, αντιομοσπονδιακοί εθνικά σκεπτόμενοι φοιτητές, καλούνται να αντεπεξέλθουν και σε αυτή τη δυσκολία.

Είμαστε σίγουροι πως θα τα καταφέρουν, γιατί έτσι κι αλλιώς έχουν μάθει στα δύσκολα!

Ο αγώνας τους, κοινός με το δικό μας. Για Απελευθέρωση-Αυτοδιάθεση-Ένωση.

Και τους δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας!


WWW.APOELLAS.COM

Δεν υπάρχουν σχόλια: